Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7615.11.20176

1323-2017 (002)

Tilaisuudet

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 76

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.11.2017:

EhdotusVanhusneuvosto valitsee edustajat tuleviin tilaisuuksiin. Tässä yhteydessä käydään myös lyhyesti läpi viimeisen kuukauden ajalta tilaisuudet, joihin vanhusneuvoston jäsen on osallistunut kutsusta edustaen ko. tilaisuudessa samalla koko vanhusneuvostoa (ks. pöytäkirjat 10.2.2016 (23§) sekä 11.2.2015 (13§).

Lisäksi merkitään tiedoksi tulevat vanhusneuvoston järjestämät tilaisuudet ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa toteutettavat tapahtumat.

PäätösLounais-Suomen aluehallintovirasto järjesti 8.11.2017 Yhdessä parempaa! -koulutuspäivän, jonka aiheena oli ikääntyvien osallisuus sekä palvelujen kehittäminen ja valvonta. Koulutuspäivä oli suunnattu vanhustenhuollon palveluja tuottavien ja järjestävien julkisten ja yksityisten toimijoiden esimiehille, omavalvonnan, asiakas- ja potilasturvallisuuden ja laadunhallinnan vastuuhenkilöille sekä luottamushenkilöille.

                      Turun kaupungin vanhusneuvoston edustaja kutsuttiin tilaisuuteen kertomaan vanhusten osallisuuden vahvistamisesta. Marjut Aalto esitteli vanhusneuvoston edustajana Turun kaupungin vanhusneuvoston toimintaa. Pekka Paatero käytti tilaisuuden päätteeksi kokemusasiantuntijan roolissa puheenvuoron ikäihmisten palvelutarpeista. Tilaisuuteen osallistui myös Seija Paatero.

                      Marjut Aalto, puheenjohtaja Soili Raitanen, Maisa Saloniemi ja Ulla-Maija Vierimaa osallistuivat 30.10.2017 sote-järjestöjen sote-starttiristeilylle.

                      Turun vammaisneuvosto järjestää Lounais-Suomen Neuroyhdistyksen salissa 30.11.2017 klo 18 alkaen yhteistyö- ja neuvottelutilaisuuden, johon vanhusneuvostosta osallistuvat varapuheenjohtaja Anita Birstolin ja Ulla-Maija Vierimaa. Tilaisuuden teemana on osallisuus.

                      Vanhusneuvosto osallistuu mahdollisuuksien mukaan Kunnonkodin Avoimien ovien päivään 4.12.2017 klo 13.00 – 16.00 sekä myöhemmin samana päivänä Turun kaupungin ympäristötoimialan järjestämään Pysäköinti Turussa esittely- ja keskustelutilaisuuteen. Tilaisuus on Puutarhakadun auditoriossa klo 17.30 alkaen.

                      Puheenjohtaja Soili Raitanen esittelee vanhusneuvoston toimintaa Turun Seudun Vanhustuki ry:n Oloneuvoksen olohuoneessa helmi-maaliskuussa.