Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto408.02.20173

13229-2016 (011, 015)

Lausuntopyyntö Turun kaupungin esteettömyyssuunnitelmasta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 4

Sihteeri Tiina Mäkinen 8.2.2017:

Esteettömyystyöryhmä on pyytänyt lauta- ja johtokunnilta sekä vaikuttajaryhmiltä lausuntoa esteettömyyssuunnitelmasta 24.2.2017 mennessä.

Turun kaupungin esteettömyyssuunnitelmaa 2016–2017 on valmisteltu toimialojen yhteistyönä kaupunginjohtajan nimeämässä työryhmässä. Valmistelun aikana on lisäksi kuultu kaupungin eri toimijoita asiantuntijoina.

Lausunnossa pyydetään ottamaan kantaa ennen kaikkea suunnitelmassa esitettyjen tavoitteiden ja toimenpiteiden tarkoituksenmukaisuuteen, toteuttamiskelpoisuuteen ja konkreettisuuteen. Tämän lisäksi lausunnossa voidaan esittää näkemyksiä suunnitelman perusteella laadittaviin esteettömyyden tasoa määrittäviin kriteereihin ja käytäntöihin.

Sihteeri Tiina Mäkinen on välittänyt lausuntopyynnön ja esteettömyyssuunnitelman vanhusneuvostolle kommentoitavaksi 22.12.2016; kommentointiaikaa oli 31.1.2017 asti.

Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo esittelee vanhusneuvostolle suunnitelmaa kokouksessa.

EhdotusVanhusneuvosto kuulee esteettömyysasiamies Jaana Solasvuon esteettömyyssuunnitelmaa avaavan esityksen. Vanhusneuvosto keskustelee Solasvuon esityksen jälkeen esteettömyyssuunnitelmasta ja siihen ehdottamistaan muutoksista sekä päättää esteettömyystyöryhmälle 24.2.2017 mennessä annettavasta lausunnostaan.

Oheismateriaali 1Lausuntopyyntö

Oheismateriaali 2Esteettömyyssuunnitelma

PäätösVanhusneuvosto kuuli esteettömyysasiamies Jaana Solasvuon esityksen esteettömyyssuunnitelmasta. Solasvuon esityksen jälkeen käytiin läpi Pekka Paateron laatima lausuntoehdotus, jonka vanhusneuvosto päätti lähettää sellaisenaan lausuntonaan esteettömyystyöryhmälle.