Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6111.05.20169

176-2016 (014)

Tilaisuudet

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 61

Sihteeri Tiina Mäkinen 11.5.2016:

EhdotusVanhusneuvosto valitsee edustajat tuleviin tilaisuuksiin. Tässä yhteydessä käydään myös lyhyesti läpi viimeisen kuukauden ajalta tilaisuudet, joihin vanhusneuvoston jäsen on osallistunut kutsusta edustaen ko. tilaisuudessa samalla koko vanhusneuvostoa (ks. pöytäkirjat 10.2.2016 (23 §) sekä 11.2.2015 (13 §). Lisäksi merkitään tiedoksi tulevat vanhusneuvoston järjestämät tilaisuudet ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa toteutettavat tapahtumat.

PäätösMerkittiin tulevina tilaisuuksina tiedoksi Portsakodin 10 -vuotisjuhla 11.5.2016 sekä Vanhustyön neuvottelukunnan, eläkeläisyhdistysten ja -järjestöjen sekä kaupungin yhteistyönä 25.5.2016 jokirannassa toteutettava Siltojen välissä, keskellä Turkua -virkistystapahtuma.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa muistutti vielä jäseniä Turun kaupunginkirjaston Studiossa 13.5. klo 10 – 14 järjestettävästä Superseniorit -viikon päätapahtumasta.

Vanhusneuvosto osallistuu syksyllä Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksen juhlasalissa järjestettävään tiistaiohjelmaan esittelemällä toimintaansa. Esittelyn ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Vanhusneuvosto osallistui Alvariumissa 21.4.2016 järjestettyyn Hyvä koti- ja asuinympäristö ikääntyville -kutsuseminaariin.  Tilaisuuden järjestivät Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry ja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Vanhusneuvostosta tilaisuuteen osallistuivat Marjut Aalto, Mirja Kautonen, Seppo Koski, Raili Meltovaara, varapuheenjohtaja Marjatta Sinervo sekä sihteeri Tiina Mäkinen.

Varapuheenjohtaja Marjatta Sinervo osallistui 27.4.2016 Me -talon avajaisiin Pansiossa.

Solveig Basilier oli Poijussa tavattavissa 26.4.2016 ja paikalla oli ollut noin 25 ruotsinkielistä ikäihmistä. Palautteena Basilier toi esille, että kaupungin verkkosivut voisivat olla ruotsinkieliseltä rakenteeltaan nykyistä toimivammat. Basilieria kehotettiin Svenska Seniorer i Åboland r.f. jäsenenä antamaan palautetta asiasta kaupungin paikalla -palautepalvelun kautta. Tarja Lessig ja sihteeri Tiina Mäkinen päivystivät Poijussa 10.5.2016. Vanhusneuvostosta paikalla oli myös Mirja Kautonen, joka kokouksessa toi esille Poijussa keskustelun yhteydessä esiin nousseen tarpeen saada selville miten suunterveydenhuollon peruspalvelut ja protetiikka on Turussa järjestetty asumispalveluissa ja laitoshoidossa hoidettaville turkulaisille ikäihmisille. Päätettiin, että Kautonen valmistelee asiasta selvityspyynnön ja se käsitellään kesäkuun kokouksessa.

Vanhusneuvoston kevään viimeinen päivystys Poijussa on 24.5.2016 ja tuolloin vanhusneuvostoa Poijussa edustaa Pekka Paatero.