Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta

 

 

 

 

 

Aloite – rollaattorilla liikkuvien ikäihmisten matkustaminen Turun joukkoliikenteessä

 

 

Turun Eläkeläiset ry esittää vanhusneuvostolle 3.3.2016 lähettämässään aloite-ehdotuksessaan, että rollaattorilla liikkuvat ikäihmiset saisivat matkustaa Turun joukkoliikenteessä maksutta. Tällä hetkellä rollaattorilla liikkuva nousee bussiin keskiovesta, mutta joutuu siirtymään matkan maksaakseen bussin etuosaan ilman apuvälinettään. Nykykäytäntö aiheuttaa ikäihmiselle usein vaaratilanteita.

 

Palvelulinjastolla matkustaminen on em. näkökulmasta turvallisempaa, mutta rajoittaa ikäihmisen oikeutta liikkua oman aikataulunsa mukaisesti; palvelulinjat kun liikennöivät massaliikenteeseen verrattaessa harvemmin ja rajoitetuimmin vain tietyillä alueilla. Esimerkkinä mainittakoon Runosmäen alue, jossa asuu runsaasti ikäihmisiä, mutta palvelulinja ei vielä ko. alueella liikennöi.

 

Vanhusneuvosto käsitteli Turun Eläkeläiset ry:n aloite-ehdotusta 16.3.2016 kokouksessaan (31 §) ja asettui yksimielisesti kannattamaan ko. aloite-ehdotusta.

 

Vanhusneuvosto esittää näin ollen Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle, että turkulaisten rollaattorilla liikkuvien ikäihmisten bussimatkat muutettaisiin maksuttomiksi.

 

Näin toimien Turun kaupunki osoittaa arvostustaan yhtä veronmaksajaryhmäänsä eli kaupungin eläkeläisiä kohtaan.

 

 

 

 

Turun kaupungin vanhusneuvoston puolesta

 

 

 

 

Ulla-Maija Vierimaa      Tiina Mäkinen

Vanhusneuvoston puheenjohtaja    Vanhusneuvoston esittelijäsihteeri