Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto3716.03.201613

180-2016 (002, 001)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 37

Sihteeri Tiina Mäkinen 16.3.2016:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

PäätösKaupungin terveyskeskuslääkäri oli ollut yhteydessä varapuheenjohtaja Marjatta Sinervoon kertoakseen hänelle ja sitä kautta vanhusneuvostolle avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkisen lääkäreille antamasta ohjeistuksesta toteuttaa Mäntymäen terveysasemalla osa potilastyöstä sähköpostitse. Varapuheenjohtaja Sinervoon yhteydessä ollut terveyskeskuslääkäri oli korostanut, että ko. terveysasemalla potilaita haluttaisiin hoitaa kasvokkain. Vanhusneuvosto valtuutti Raili Engdahlin selvittämään tarkemmin asian taustoja.

Varapuheenjohtaja Sinervolle oli välitetty myös toive järjestää kaupungin henkilöstölle koulutus lisärikasteiden käytöstä vanhusten ravitsemuksessa. Kouluttajaksi toivottiin dosentti Jan Sundellia Tyksistä.

Varapuheenjohtaja Sinervoon oli ottanut yhteyttä myös omainen, jonka läheinen on hoidettavana kaupungin asumispalveluyksikössä Mäntykoti Yli-Maariassa. Omainen oli ilmaissut huolensa virkistystoiminnan niukkuudesta ko. asumispalveluyksikkössä.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa oli saanut yhteydenoton ikäihmiseltä, joka oli kokenut saaneensa huonoa asiakaspalvelua osakseen Palvelutori Poijussa.

Mirja Kautoseen oltiin oltu yhteydessä liittyen Runosmäen vanhuskeskuksen kahvilan supistettuun aukioloon.