Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7007.10.201510

162-2015 (449)

Tulevat tilaisuudet ja niihin osallistuminen

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 70

Sihteeri Tiina Mäkinen 2.10.2015:

EhdotusVanhusneuvosto valitsee edustajat tuleviin tilaisuuksiin.

PäätösTurun Seudun Vanhustuki ry:n Edunvalvontaryhmä on lähettänyt vanhusneuvostolle kutsun osallistua 8.10.2015 klo 17 alkaen Ruusukorttelissa järjestettävään paneelitilaisuuteen aiheena Vanhanakin oikeus hyvään elämään ja asumiseen – löytyykö Turussa apua ja tukea elämän arjessa selviytymiseen? (ks. sihteerin 22.9. sähköpostitse välittämä kutsu).

Vanhustyön keskusliitto on kutsunut vanhusneuvoston 12.11.2015 klo 10 alkaen Virastotalolla järjestettävään vanhustyön aluefoorumiin. (ks. tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet sihteerin 2.10 sähköpostitse välittämästä kutsusta).

Vammaisneuvosto on lähettänyt vanhusneuvostolle kutsun vaikuttajaryhmien yhteiseen tilaisuuteen tutustumaan muiden vaikuttajaryhmien toimintaan ja toimintatapoihin. Tilaisuus järjestetään 26.11.2015 klo 18 alkaen Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen juhlasalissa. Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa ja varapuheenjohtaja Marjatta Sinervo edustavat tilaisuudessa vanhusneuvostoa ja esittelevät sen toimintaa lyhyesti muille vaikuttajaryhmille.

Sihteeri Tiina Mäkisen mukaan tilaisuuteen voisi osallistua myös muutama muu vanhusneuvoston jäsen. Mirja Kautonen ilmoitti kokouksessa olevansa valmis osallistumaan.

Sihteeri muistutti vielä 5.11.2015 tulossa olevasta yhteiskokouksesta vammaisneuvoston kanssa ja kertoi lyhyesti asialistalle yhdessä vammaisneuvoston sihteeri Rita Salvianderin kanssa suunnitelluista asioista: Asialistalle on tulossa mm. Sirpa Korteen alustus joukkoliikenteeseen liittyvistä ajankohtaisista asioista esim. palvelulinjaston kehittäminen. Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertoi kokouksessa, että ammattikorkeakoulun opiskelija Päivi Luukkonen on tekemässä opinnäytetyötä uudesta palvelulinjastosta. Opinnäytetyötä varten on perusteilla työryhmä, johon vanhusneuvoston edustajaksi puheenjohtaja on esittänyt varapuheenjohtaja Marjatta Sinervoa.

Yhteiskokouksen jälkeen vanhusneuvostolla on mahdollisuus jatkaa kokousta Ruusukorttelissa, mikäli akuutteja käsiteltäviä aiheita ilmenee.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertoi Poijun päivystysten jatkuvan. Leif Westéren on tavoitettavissa Poijussa 20.10, Mirja Kautonen ja Seppo Koski 17.11 ja Raili Engdahl 1.12.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertoi alustavasti suunnitelmistaan järjestää marraskuussa järjestöille erillinen keskustelutilaisuus vanhuspalveluihin liittyen. Esiintyjäksi hän on miettinyt geriatri Laura Viikaria.

Leif Westéren kertoi osallistuneensa yhdessä Mirja Kautosen kanssa vanhustyön neuvottelukunnan 40 -vuotisjuhlaan.