Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6607.10.20156

1342-2015 (449, 642)

Tehostettu palveluasuminen Turussa

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 66

Sihteeri Tiina Mäkinen 2.10.2015:

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa esittelee Turun tehostetun palveluasumisen tilannetta.

Vanhusneuvosto päätti 11.3.2015 kokouksessaan tehdä aloitteen Portsakoti 2:n perustamisesta (1342-2015). Vanhusneuvoston 13.5.2015 kokouksessa päätettiin, että aloitteen valmistelu aloitetaan syksyllä. Vanhusneuvoston 2.9.2015 kokouksessa (2490-2015) päätettiin, että Portsakoti 2:sen aloitteen valmistelun aloitus otetaan seuraavan kokouksen esityslistalle.

EhdotusVanhusneuvosto päättää kutsua puheenjohtaja Vierimaan esittelyn johdosta vs. tilajohtaja Tuomo Koskiniemen konsernihallinnosta kertomaan Turun ympärivuorokautiseen hoitoon liittyvistä tilahankkeista.

Vanhusneuvosto päättää myös siitä, miten Portsakoti 2 aloitteen valmisteluprosessissa edetään.

PäätösPuheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertasi pääosin palvelualuejohtaja Sari Ahosen esityksen pohjalta tiedossa olevat vanhuspalveluihin liittyvät rakennushankkeet.

Varapuheenjohtaja Marjatta Sinervo totesi, ns. Hilan kiinteistön ja Vuokkokodin olevan korvaavia tiloja; lisäpaikkoja niihin ei Sinervon mukaan ole tulossa. Sinervon mukaan myöskään Ruusukortteliin ei ole laajennuksen yhteydessä tulossa lisää tehostetun palveluasumisen paikkoja. Turkulaisten ikäihmisten määrä kasvaa ja kaikki eivät pärjää kotona. Näin ollen tarvitaan lisää hoitopaikkoja. Nykyisen Portsakodin naapurissa on Sinervon mukaan tyhjä tontti, joka soveltuisi ikäihmisten ympärivuorokautiseen, monimuotoiseen palveluasumiseen.

Leif Westéren ehdotti, että varapuheenjohtaja Marjatta Sinervon johdolla ja taustatietojen perusteella valmistellaan kaupunginhallitukselle aloite Portsakoti 2 rakentamisesta.

Seppo Koski kannatti Westerénin ehdotusta ja lisäsi, että kaupunginhallitus voi tarvittaessa kuulla aloitteen käsittelyn yhteydessä vs. tilajohtaja Tuomo Koskiniemeä.

Vanhusneuvosto päätti, että Seppo Koski ja Marjatta Sinervo valmistelevat aloitteen Portsakoti 2 rakentamisesta. Vanhusneuvoston jäsenille lähetetään sähköpostitse aloite nähtäväksi vielä ennen kuin se lähetetään kaupunginhallitukselle. Sihteeri Tiina Mäkinen muokkaa aloitteen ulkoasun ja yhdessä puheenjohtajan kanssa allekirjoittaa aloitteen; tämän jälkeen sihteeri toimittaa sen eteenpäin kaupunginhallituksessa käsiteltäväksi.