Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6407.10.20155

8663-2015 (019)

Vanhusneuvoston viestintä

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 64

Sihteeri Tiina Mäkinen 2.10.2015:

Kuullaan osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskalan esitys vanhusneuvoston viestintään liittyvistä asioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi. Osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala kertoi, että vanhusneuvoston uuden esitteen suunnittelu on hänellä työn alla. Esite on kaupungin linjauksen mukaisesti kooltaan A5 kaksipuolisena. Esitteeseen tulee suomen- ja ruotsinkieliset osiot. Ajatuksena on ollut suunnitella esitteestä ulkoasultaan mainostyyppinen, lähinnä sidosryhmille, esim. kaupungin toimialat, järjestöt, suunnattu julkaisu. Risto Saari toi esille sen, että pelkkä sidosryhmäajattelu ei tässä yhteydessä toimi. Esitteen tulisi Saaren mukaan olla sellainen, että sitä voidaan jakaa kuntalaisille erinäisten tapahtumien yhteydessä. Päätettiin, että esitteestä tulee käyttötarkoitukseltaan mahdollisimman monipuolinen. Niskala lähettää esiteluonnoksen vielä vanhusneuvoston kommentoitavaksi ennen kuin se menee painoon.

Osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala ja hyvinvointitoimialan viestinnästä tiedottaja Tiia Laakso ovat edelleen vanhusneuvoston apuna tiedottamiseen liittyvissä asioissa.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertoi, että hän yrittää saada käyttöönsä kaupungin kännykkäliittymän, johon jatkossa ohjattaisiin vanhusneuvostolle puhelimitse tulevat yhteydenotot. Toistaiseksi puhelinsoitot ohjataan vielä kaupungin vaihteen kautta sihteerille.

Vanhusneuvoston sihteeri Tiina Mäkinen on hallinnoinut vanhusneuvoston yhteisösähköpostia ja tiedottanut jäsenille sinne saapuneesta postista. Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa haluaisi myös päästä näkemään ko. sähköpostiliikennettä. Päätettiin, että Vierimaalle hankitaan lukuoikeudet ko. sähköpostiin. Sihteerin tehtävänä on edelleen välittää sinne saapuneet postit jäsenille tiedoksi ja vastata vanhusneuvoston nimissä vastausta edellyttäviin viesteihin.