Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7012.11.20146

78-2014 (019)

Lautakuntien kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 70

Sihteeri Tiina Mäkinen 12.11.2014:

Vanhusneuvosto sopi kokouksessaan 2.11.2011, että lautakuntien edustajat tuovat jatkossa terveiset vanhusneuvostolle edustamiensa lautakuntien asioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösUlla-Maija Vierimaa kertoi kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan terveisinä ikäihmisille suunnattujen asuntojen rakentamissuunnitelmista. Uudet asunnot rakennetaan jo lähtökohtaisesti esteettömiksi. Skanssin ja Länsikeskuksen alueelle on tulossa myös ikäihmisille soveltuvia asuntoja. Em. alueiden asuntotuotannossa tavoitellaan asumisen elinkaariajattelua eli alueen palvelut ja asunnot mitoitetaan sellaisiksi, että henkilön on halutessaan mahdollista asua samalla alueella koko ikänsä.  

Vanhusneuvosto päätti kutsua joihinkin kevään kokouksista kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsasen kertomaan em. suunnitelmista tarkemmin.

Heidi Haapala kertoi liikuntalautakunnan 21.10 päätöksestä myöntää ikääntyneiden ohjattujen ryhmien toteutuksessa mukana olleille 10 vertaisohjaajalle valintansa mukaisesti joko Senioriranneke tai 55+ -liikuntatuotteen jäsenkortti maksutta vuoden 2015 alusta alkaen. Em. etu voidaan myöntää liikuntapalvelupäällikön toimesta aina puoleksi vuodeksi kerrallaan silloin, kun vertainen ilmoittaa sitoutuvansa toimimaan ohjaajana vähintään puoli kautta.