Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6408.10.201410

79-2014 (449)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 64

Sihteeri Tiina Mäkinen 8.10.2014

Vanhusneuvosto keskustelee jäsenten esiin nostamista asioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösSihteeri esitteli saamiaan yhteydenottoja. Porin vanhusneuvosto olisi kiinnostunut tapaamaan Turun vanhusneuvostoa tammikuussa. Päätettiin, että Porin vanhusneuvoston puheenjohtajalle ilmoitetaan vierailun olevan mahdollista tammikuun loppupuolella. Tapaaminen järjestetään Ruusukorttelissa.

Jyrkkälässä on yhteydenoton mukaan jaettu avustusruokakasseja, jotka ovat usein sisältäneet pilaantuneita elintarvikkeita. Vanhusneuvosto valtuutti sihteerin olemaan asian tiimoilta yhteydessä ympäristöterveydenhuoltoon. Vanhusneuvosto haluaisi tiedon kaikista Turussa avustusruokakasseja jakavista yhdistyksistä ja järjestöistä.  

Pohjoisen Turun Eläkkeensaajat ry lähetti 4.10.2014 vanhusneuvostolle kannanoton koskien eläkeläisjärjestöjen käytössä olevia toimitiloja ja niistä kaupungin perimiä vuokria (ks. liite). 

Liite 1               Pohjoisen Turun Eläkkeensaajat ry:n kannanotto 4.10.2014

Vanhusneuvosto keskusteli asiasta ja totesi, että Turun Kiinteistöliikelaitos vastaa kaupungin tiloista ja niiden vuokraamisesta. Turun kaupungin nykyisenä toimintaperiaatteena on, että kaikista toimitiloista peritään vuokraa. Mikäli yhdistys tai järjestö hakee Turun kaupungin avustustoimikunnalta avustusta toimitilavuokraansa, huomioi avustustoimikunta maksetun vuokran päättäessään ko. yhdistyksen vuokra-avustuksesta. Vanhusneuvoston tiedossa ei ollut, että em. nykykäytäntöä oltaisiin muuttamassa.

Olli A. Manni ilmoitti, että uusi vanhusneuvosto aloittaa työnsä huhtikuussa ja nykyinen jatkaa maaliskuun loppuun. Seuraavassa vanhusneuvoston kokouksessa sovitaan alkuvuoden kokousajat ja -paikat.

Vanhusneuvoston joululounas - jäsenille ja varajäsenille – järjestetään joulukuussa; keväällä käydään teatterissa.


Liitteet:

Vanhusne § 64
Liite 1:Pohjoisen Turun Eläkkeensaajat ry:n kannanotto 4.10.2014