Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto2012.03.20143

2034-2014 (671)

Ulkoalueiden esteettömyyden edistäminen

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 20

Sihteeri Eija Salmiosalo 12.3.2014:

Puheenjohtajaan on oltu yhteydessä koskien jalkakäytäville kasvaneita pensaista, jotka vaikeuttavat rinnakkainkävelyä, jalkakäytävien eri tasossa olevaa laatoitusta, joka vaikeuttaa rollaattorilla liikkumista sekä korjaamattomiahiekoitus/sepelijäämiä. Vanhusneuvosto on käsitellyt kokouksessaan 27.8.2013 laajasti ulkoalueiden esteettömyyttä. Kiinteistöliikelaitokselta on pyydetty ylläpitopäällikkö Mari Heliniä kertomaan ulkoilualueidenesteettömyyteen ja kunnossapitoon liittyvistä asioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösKiinteistöliikelaitoksen ylläpitopäällikkö Mari Helin oli kutsuttuna kertomassa toiminnasta. Liitteenä hänen esityksensä toiminnasta.

LiiteYlläpito

Katujen ylläpitosuunnitelma on valmistumassa. Vanhusneuvostolta toivottiin ehdotuksia yhdestä esteettömästä reitistä, jota oltaisiin suunnittelemassa. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että kaupunki ottaisin kyseisen reitin vastuulleen. Ylläpitopäällikkö pyysi viestittämään tietoa palautepalvelun käytöstä, joka on hyvä tapa vaikuttaa asioiden kulkuun. Liukkauden ilmoituspalvelu tulossa syksyllä 2014.  Kaupunkilainen voisi tilata kännykkäänsä ilmaiseksi viestin, joka varoittaa liukkaasta kelistä.