Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto427.08.20133

2840-2013 (050)

Eläkeläistoimintaan myönnettävät avustukset v. 2013

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 4

Sihteeri Eija Salmiosalo 27.8.2013

Avustustoimikunta on julistanut haettavaksi v. 2013 avustukset maaliskuun aikana. Avustustoimikunta on pyytänyt vanhusneuvostolta ehdotusta määrärahojen jaosta. Määrärahaa on varattu 40.000 €. Puheenjohtaja Marjatta Sinervo ja sihteeri Eija Salmiosalo ovat tehneet ehdotuksen avustusten jakamisesta vanhusneuvostolle.

EhdotusVanhusneuvosto päättää ehdotuksesta eläkeläisyhdistysten avustusten jakamisesta ja antaa ehdotuksen eteenpäin avustustoimikunnalle käsiteltäväksi

Liite 1Vanhusneuvoston ehdotus eläkeläisjärjestöille myönnettävistä avustuksista v. 2013

Ehdotukseen eläkeläisyhdistysten avustusten jakamisesta, joka oli esityslistan liitteenä, jouduttiin tekemään muutoksia. Kaupunginhallituksen talousarviossa avustuksiin on varattu edellisvuodesta poiketen 36.000 €, joten avustusehdotusta tuli muuttaa. Toinen ehdotuksen muutokseen vaikuttava tekijä oli Pansion Karjalaisten anomus, joka piti ottaa huomioon. Anomusta ei oltu tunnistettu eläkeläisanomukseksi oudon lomakkeen vuoksi. Kokouksessa jaettiin uusi ehdotus avustusten eläkeläisjärjestöille myönnettävistä avustuksista v. 2013

Puheenjohtaja kertoi ehdotuksen perustuneen vanhojen avustusten määrään, toimintakertomuksessa kuvattuun toimintaan sekä vuokrien suuruuteen. Kaikilta jouduttiin suorittamaan vähennyksiä. Poikkeuksena oli Paattinen, jota pyrittiin tukemaan pitkän matkan ja huonompien palvelumahdollisuuksien vuoksi. Ojanperä esitti Eläkeliiton avustuksen nostamista vähentämällä suurimpien yhdistysten saamaa summaa. Kiessling ehdotti asian laitettavan pöydälle 2 viikon päähän uutta käsittelyä varten. Pöydälle panoa ei kannatettu vaan asia haluttiin käsiteltävän nopeasti, jotta eläkeläisjärjestöt saisivat tarvitsemansa avustukset käyttöönsä. Vierimaa ehdotti Saaren kannattamana, että Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:ltä otetaan 100€ Eläkeliitto Turun Seudun yhdistys ry:n hyväksi. Sarelius esitti otettavan 200€ Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:ltä Eläkeliitto Turun Seudun yhdistys ry:n hyväksi. Vierimaa kannatti ehdotusta ja totesi alkuperäisen ehdotuksen noudattaneen muuten suurimmalta osin viimevuotista linjaa.

PäätösVanhusneuvosto päätti tehdä määrärahaehdotussiirron 200€ Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:ltä Eläkeliitto Turun Seudun yhdistys ry:n hyväksi ja antaa esityksen avustustoimikunnalle.

Liite 2Vanhusneuvoston esitys eläkeläisjärjestöille myönnettävistä avustuksista v. 2013

Jakelu

esiAvustustoimikunta


Liitteet:

Vanhusne § 4
Liite 1:Vanhusneuvoston ehdotus eläkeläisjärjestöille myönnettävistä avustuksista v. 2013
Liite 2:Vanhusneuvoston esitys eläkeläisjärjestöille myönnettävistä avustuksista v. 2013