Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto523.01.20125

12237-2011 (449, 002)

Turun Seudun Vanhustuki ry:n esitys rollaattoria tarvitsevien oikeudesta kulkea kaupungin busseissa maksutta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 5

Sihteeri Eija Salmiosalo 18.1.2012:

Turun Seudun Vanhustuki ry:n hallitus lähetti 8.10.2011 vanhusneuvostolle sähköpostiviestin, jossa se ilmaisee huolensa huonosti liikkuvien mahdollisuudesta käyttää kaupungin busseja. Turun vanhusneuvosta käsitteli asiaa kokouksessaan 8.11.2011. Asia jäi pöydälle. Eläkeläisyhdistyksiltä on pyydetty näkemyksiä asian eteenpäin viemiseksi.

Eläkeliiton Turun seudun yhdistys  esittää  kannanottonsa, jossa se puoltaa maksutonta bussiin käyttöoikeutta. Perusteluna se esittää, että ikäihmisten liikkumista pitää tukea kaikin tavoin, jotta osallistuminen jatkuisi mahdollisimman  pitkään. Ikääntyneet kokisivat vastaantulon kannustimena ja arvostuksena. Nykyinen käytäntö ei kannusta liikkeelle lähtöön, sillä rollaattorin kanssa bussissa liikkuminen on turvatonta.

Turun Työväen eläkeläiset esittävät , että liikuttaessa rollaattorin kanssa busseissa voisi leimata ilmaiskortin  bussiin keskioven kohdalla oleva.

Pahaniemen eläkeläiset r.y on ehdottomasti sitä mieltä, että rollaattorin käyttäjien tulee päästä samaan asemaan pienten lasten kanssa matkustavien tapaan eli maksutta.

Vanhusneuvosto  kannatti Turun Seudun Vanhustuen aloitetta ja keskusteli  asiasta kokouksessaan 2.12.2011.  Keskustelua  päätettiin jatkaa ja kutsua seuraavaan kokoukseen joukkoliikennejohtaja Sirpa  Korten.

EhdotusVanhusneuvosto päättää toimenpiteistä Turun Seudun Vanhustuen esityksen suhteen.

PäätösVanhusneuvosto päätti tehdä kirjelmän joukkoliikennelautakunnalle, jossa todetaan,

Kokouksessa oli asiaa selostamassa joukkoliikennetoimistosta suunnittelupäällikkö Pekka Kirjavainen.

Jakelu

tiedJoukkoliikennelautakunta