Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto3402.12.20113

12237-2011 (449, 002)

Turun Seudun Vanhustuki ry:n esitys rollaattoria tarvitsevien oikeudesta kulkea kaupungin busseissa maksutta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 34

Sihteeri Raili Hietanen 22.11.2011:

Turun Seudun Vanhustuki ry:n hallitus lähetti 8.10.2011 vanhusneuvostolle sähköpostiviestin, jossa se ilmaisee huolensa huonosti liikkuvien mahdollisuudesta käyttää kaupungin busseja. Turun vanhusneuvosto käsitteli asiaa kokouksessaan 8.11.2011, jolloin päädyttiin jättämään asia pöydälle. Eläkeläisyhdistyksiltä on pyydetty näkemyksiä asian eteenpäin viemiseksi.

Ainoastaan Eläkeliiton Turun seudun yhdistys on lähettänyt aiheesta kannanottonsa, jossa se puoltaa maksutonta bussin käyttöoikeutta. Perusteluna se esittää, että ikäihmisten liikkumista pitää tukea kaikin tavoin, jotta osallistuminen jatkuisi mahdollisimman pitkään. Ikääntyneet kokisivat vastaantulon kannustimena ja arvostuksena. Nykyinen käytäntö ei kannusta liikkeelle lähtöön, rollaattorin kanssa bussissa liikkuminen on turvatonta.

EhdotusVanhusneuvosto päättää toimenpiteistä Turun seudun Vanhustuen esityksen suhteen.

PäätösVanhusneuvosto keskusteli asiasta ja päätti jatkaa sen käsittelyä seuraavassa kokouksessa. Turun seudun vanhustuen aloitetta kannatettiin. Aloitetta halutaan käsitellä yhdessä palvelulinjojen kehittämistarpeiden kanssa. Päätettiin kutsua seuraavaan kokoukseen joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte.