Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 20 31.08.2011 3

7652-2007 (441, 420)

Vanhuspoliittisen ohjelman seuranta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 20

Sihteeri Raili Hietanen 25.8.2011:

Vanhusneuvoston tehtäväksi on määrätty mm. seurata vanhusväestön tarpeiden ja niistä vastaavan palvelutarjonnan kehittymistä kaupungissa. Vanhusneuvosto on seurannut Turun kaupungin ikääntymispoliittisen strategian toteutumista vuodesta 2009 alkaen. Nykyinen ikääntymispoliittinen ohjelma on voimassa vielä vuoden 2012. Vanhusneuvosto antoi oman lausuntonsa strategiasta 29.10.2009. Vuoden 2010 aikana aihetta käsiteltiin kolmessa vanhusneuvoston kokouksessa. Kokouksissa kävivät vierailijoina peruspalvelulautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppä, varapuheenjohtaja Jarmo Rosenlöf, peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa, tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja palvelujohtaja Seija Arve.

20.4.2011 pitämässään kokouksessa vanhusneuvosto päätti kutsua syksyn ensimmäiseen kokoukseen peruspalvelulautakunnan puheenjohtajat ja palveluista vastaavia viranhaltijoita. Peruspalvelulautakunnan puheenjohtaja Leppä ja varapuheenjohtaja Rosenlöf ovat estyneitä. Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen, palvelujohtaja Seija Arve ja tulosaluejohtaja Sari Ahonen osallistuvat kokoukseen.

EhdotusVanhusneuvosto kuulee selvitykset vanhuspoliittisen ohjelman toteutumisesta ja vanhuspalvelujen lähitulevaisuuden suunnitelmista.

PäätösSeija Arve ja Sari Ahonen pitivät puheenvuoron vanhuspalvelujen nykytilanteesta ja vastasivat esiin nousseisiin kysymyksiin. Aiheesta käytiin vilkas keskustelu.