Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 6 06.04.2011 6

3144-2011 (002)

Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n kysely kuntien vanhusneuvostoille

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 6

Sihteeri Raili Hietanen 15.3.2011:

EETU ry:ltä saapui toukokuussa 2010 kirje, joka jaettiin vanhusneuvoston jäsenille 1.9.2010 pidetyssä kokouksessa. Kirjeessä ilmaistiin huolestuneisuus vanhuspalvelujen laadusta ja sen valvonnasta ja kannustetaan vanhusneuvostoja aktiivisesti seuraamaan kunnan vanhuspalvelujen toimivuutta.

29.12.2010 kirjatussa kirjeessä eläkeläisliittojen etujärjestö tiedustelee kuntien vanhusneuvostoilta onko kunnissa kiinnitetty näihin asioihin huomiota. EETU ry pyytää vanhusneuvostoilta palautetta, millä tavoin kunnan vanhuspalvelut ovat vuoden aikana kehittyneet.

EhdotusVanhusneuvosto päättää ilmoittaa EETU ry:lle, että Turun vanhusneuvosto on vuoden 2010 aikana useaan otteeseen ottanut esiin Turun vanhuspoliittisen ohjelman sisällön. Vanhusneuvosto antoi myös kriittisen lausunnon vanhuspoliittisesta ohjelmasta syksyllä 2009. Vanhusneuvosto on kuullut päättäviä viranhaltijoita ja luottamusmiehiä ja ilmaissut huolensa mm. hoitopaikkojen määrän vähentämisestä ja kotihoidon resurssien vähäisyydestä. Vanhusneuvosto jatkaa vanhuspalvelujen laadun seurantaa myös kuluvan vuoden aikana. Palvelujen todellisesta laadusta saa parhaiten tietoa ruohonjuuritasolta, kuulemalla vanhusten kokemuksia ja tarjoamalla foorumeja, joissa turkulaisten vanhusten ääni tulee kuuluville.

 

 

PäätösVanhusneuvosto päätti ehdotuksen mukaisesti antaa tiedot Eetu ry:lle.

Lisäksi heille annetaan vanhusneuvoston lausunto vanhuspoliittisesta ohjelmasta, joka laadittiin syksyllä 2009.

Jakelu

tiedEläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry