Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 40 11.11.2010 3

7652-2007 (441, 420)

Vanhuspoliittisen ohjelman seuranta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 40

Sihteeri Raili Hietanen 2.11.2010:

 

Turun vanhuspoliittinen ohjelma on ollut koko vanhusneuvoston toiminnan ajan sen aktiivisessa seurannassa. Nykyisen vanhusneuvoston toiminta alkoi syksyllä 2009. Tuolloin se kuuli vanhuspalvelujen johtavia viranhaltijoita. Kerätyn tiedon perusteella vanhusneuvosto laati oman lausuntonsa vanhuspoliittisesta ohjelmasta. Lausunnossaan se korosti mm. kotihoidon vahvistamisen tärkeyttä ja esitti huolensa siitä, että vanhusten hoitopaikkoja oltiin vähentämässä. Pelättiin, ettei hoitopaikkatarpeeseen pystytä vastaamaan.

 

23.9.2010 pidettyyn vanhusneuvoston kokoukseen kutsuttiin peruspalvelulautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppä, varapuheenjohtaja Jarmo Rosenlöf, peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa, palvelujohtaja Seija Arve ja tulosaluejohtaja Sari Ahonen. Vanhusneuvosto halusi kuulla vanhuspoliittisen ohjelman toteutumisesta. Kokoukseen osallistui kutsutuista Jarmo Rosenlöf. Muut kutsutut viestittivät, että osallistuvat kokoukseen sen jälkeen, kun peruspalvelulautakunta on aihetta käsitellyt. 11.11.2010 pidettävään vanhusneuvoston kokoukseen uudistettiin aiemmat kutsut. Kokouksessa käsitellään voimassa olevan vanhuspoliittisen ohjleman sisältöä ja sen toteutumista vanhuspalveluissa.

EhdotusVanhusneuvosto kuulee selvitykset vanhuspoliittisen ohjelman toteutumisesta ja mahdollisista muutoksista sen sisällössä.

PäätösPeruspalvelujohtaja Riitta Liuksa kertoi sosiaali- ja terveystoimen organisaatiouudistuksen vaikutuksista sekä vanhuspoliittisen ohjelman toteutumisesta. Vieraat vastasivat esitettyihin kysymyksiin.

Juhani Leppä totesi, että ohjelmaa käsitellään peruspalvelulautakunnan kokouksessa 8.12.2010.