Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 21 17.05.2010 3

987-2010 (010)

Toimintaohjelma syksylle 2010

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 21

Sihteeri Raili Hietanen 11.5.2010:

Vanhusneuvoston tehtävänä on järjestää vuodessa kaksi tilaisuutta, joiden teemoiksi valitaan eläkeläisiä kiinnostavat ja koskettavat aiheet. Kevään 2010 aikana järjestettiin Ruusukorttelissa tilaisuus, jossa käsiteltiin vanhuspoliittisen ohjelman toteutumista Turussa. Alustajina olivat peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa ja palvelujohtaja Seija Arve.

Syksyn ohjelmaksi on ehdotettu senioriforumin järjestämistä, jossa eläkeläisyhdistysten edustajat kokoontuvat kysymään asiantuntijoilta ajankohtaisista asioista. Aiemmin senioriforum on järjestetty kaupungintalon valtuustosalissa.

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 3.-10.10.2010. tämän vuoden teemana on Meitä on moneksi - Olika men lika.

Vanhusneuvoston jäsenet ovat esittäneet toiveen, että syksyn kokouksia voitaisiin järjestää vanhuspalvelujen yksiköissä ja samalla tutustua näihin yksiköihin.

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee senioriforumin järjestämisestä ja päättää siitä. Samalla se sopii paikoista, joissa halutaan syksyn kokouksia pidettäväksi.

PäätösVanhusneuvosto päätti järjestää senioriforumin 8.11.2010. Aiheeksi nostettiin kulttuuri- ja viheralueet sekä vuokra-asuminen. Vanhusneuvosto päätti tehdä yhteistyötä vanhustyön neuvottelukunnan kanssa talvella järjestettävän eläkeläistilaisuuden yhteydessä. Tilaisuus järjestettäneen konserttisalissa. Vanhusneuvosto kokoontuu 1.9.2010, jolloin päätetään syksyn kokousaikataulusta ja eläkeläistilaisuuksien ohjelmasta.