Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 15 07.09.2009 5

9894-2009 (059)

Eläkeläistoimintaan myönnettävät avustukset vuodelle 2009

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 15

Sihteeri Raili Hietanen 1.9.2009:

Kaupunginjohtaja on päätöspöytäkirjallaan 5.1.2004 § 8 hyväksynyt periaatteet eläkeläistoimintaan tarkoitettujen avustusten ja tilavuokra-alennusten käsittelylle. Avustuksiin on kohdennettu 25 000 euron määräraha, jonka jakamisesta päättää kaupunginjohtaja. Vanhusneuvosto päätti 12.8.2009 pitämässään kokouksessa, että vanhusneuvoston puheenjohtaja Virpa Puisto, varapuheenjohtaja Päivi Vastamäki ja sihteeri Raili Hietanen laativat esityksen avustusten jakamisesta. Ehdotuksessa on huomioitu eläkeläisyhdistyksen toiminnan aktiivisuus, jäsenistön lukumäärä, oma varainhankinta sekä kokoontumistilojen käyttöaste ja vuokrien suuruus. Aiemmin vanhusneuvosto on esittänyt, ettei 200 euroa pienempiä avustuksia myönnettäisi. Työryhmän esitys jaetaan kokouksessa.

EhdotusVanhusneuvosto päättää hyväksyä työryhmän esityksen omana lausuntonaan kaupungin avustustoimikunnalle eläkeläistoimintaan myönnettävien avustusten jaosta vuodelle 2009.

PäätösVanhusneuvosto esittää avustustoimikunnalle eläkeläistoimintaan ohjatun määrärahan 25 000 euron jakamista oheisen listan mukaisesti.

Lisäksi vanhusneuvosto esittää, että tulevien avustusmäärärahojen jakoperusteissa korostetusti tarkastellaan eläkeläisyhdistyksen toimintaa ja sen sisältöä. Erityisen suositeltavaa on kaikki toiminta, joka tukee ikääntymispoliittista strategiaa, ja jossa toiminta kohdistuu myös yhdistyksen jäsenistön ulkopuolelle.

Avustusta puoltavat aktiivisten jäsenten määrä ja toiminnan saatavuus kaikille jäsenille.

Avustusta puoltaa myös se, jos yhdistyksen toiminnalla aktivoidaan erityisesti yhdistyksen vanhenevaa jäsenistöä tai pyritään toimintaan pitkistä etäisyyksistä huolimatta.

Yhdistyksiä halutaan kannustaa yhteistoimintaan, pitämällä kaikille avoimia kokouksia ja tilaisuuksia ja etsimään syrjäytymisvaarassa olevia uusia jäseniä mukaan toimintaan.

Liite 1Eläkeläistoimintahakemukset 2009

Jakelu

tiedSalminen Terttu


Liitteet:

Vanhusne § 15
Liite 1:Eläkeläistoimintahakemukset 2009