Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Turun kaupungin vanhusneuvosto 3 12.08.2009 3

15065-2008 (014, 315, 441, 010)

Vanhusneuvoston asettaminen toimikaudeksi 2009-2010 sekä neuvoston toimintaohjeen muuttaminen 1.9.2010 alkaen

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 3

Sihteeri Raili Nuutinen 7.8.2009:

Kaupunginhallitus on asettanut 8.6.2009 pitämässään kokouksessa vanhusneuvoston toimintakaudeksi 2009-2010. Samalla se on päättänyt muuttaa toimintaohjetta siten, että se valitsee vanhusneuvostoon 14 varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Nykyinen vanhusneuvoston jäsenmäärä on 12 henkilöä. Peruspalvelulautakunnasta (nyt kaksi edustajaa), kiinteistöliikelaitoksen johtokunnasta, ympäristö- ja kaavoituslautakunnasta, kulttuurilautakunnasta ja liikuntalautakunnasta esitetään kustakin yhtä edustajaa ja kaupunginhallituksesta kahta edustajaa. Eläkeläisyhdistysten edustajina esitetään seitsemää edustajaa vanhusneuvoston jäseniksi. Kaikille nimitetään myös henkilökohtaiset varajäsenet. Saatuaan vanhusneuvoston lausunnon asiasta, kaupunginhallitus nimeää vanhusneuvostolle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

EhdotusVanhusneuvosto valmistelee asian ja antaa vastauksensa kaupunginhallitukselle sekä esittää, että kaupunginhallitus vahvistaa vanhusneuvoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimitykset.

PäätösMuutosta vanhusneuvoston toimintasääntöön ei nähdä tarpeelliseksi. Jos kaupunginhallitus haluaa muuttaa toimintasääntöä, muutosehdotus tulee valmistella yhteistyössä vanhusneuvoston kanssa. Mikäli jäsenmäärää lisätään, tulee sen näkyä lisäyksenä myös vanhusneuvoston budjetissa.

Vanhusneuvosto esittää kaupunginhallituksen vahvistettavaksi vanhusneuvoston puheenjohtajaksi Virpa Puistoa ja varapuheenjohtajaksi Päivi Vastamäkeä.

Jakelu

tiedHeikkinen Tuomas