Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto1126.04.2023

3159-2023 (07 02 01)

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvotteluihin osallistuminen

Tiivistelmä: -

Vammais § 11

Esittelijän sij. Maarit Luukkaa 26.4.2023

Kunnilla ja hyvinvointialueilla on yhteinen vastuu alueen asukkaiden hyvinvoinnista. Järjestämislain mukaan hyvinvointialueen on neuvoteltava vähintään kerran vuodessa yhdessä alueensa kuntien sekä muiden hyvinvointialueen alueella hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä koskevista tavoitteista, toimenpiteistä, yhteistyöstä ja seurannasta. Kunnan on osallistuttava hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvotteluihin.

Varsinais-Suomessa ensimmäiset HYTE-neuvottelut toteutetaan kuntien ja kunnassa toimivien vaikuttamistoimielimien ja järjestöjen edustajien kanssa noudattaen Kuntaliiton suositusta HYTE-neuvottelujen järjestämisestä. Mukaan kutsutaan edustajat kuntien vaikuttamistoimielimistä ja heiltä pyydetään puheenvuoro painottuen ajankohtaisiin ilmiöihin ja yhteistyötarpeisiin. Neuvottelu toteutetaan 8.5.2023 klo 9-12 etäyhteydellä.

Varha järjestää lisäksi kesäkuussa 15.6.2023 klo 9–12 alueelliset HYTE-neuvottelut, johon kutsutaan Varsinais-Suomen kuntien edustajien lisäksi muiden alueella hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien toimijoiden edustajat kuten järjestöt, viranomaiset ja yritykset.

Ehdotus​Kutsu hyte-neuvotteluihin merkitään tiedoksi. Vammaisneuvosto tunnistaa neuvotteluissa esiin nostettavia ilmiöitä ja yhteistyötarpeita sekä valitsee edustajansa 8.5.2023 pidettävään neuvotteluun.

PäätösKutsu hyte-neuvotteluihin merkittiin tiedoksi. Vammaisneuvosto valitsi Selinä Neran edustajakseen 8.5.2023 pidettävään neuvotteluun. Lähetekeskustelussa esiin nostettaviksi aiheiksi tunnistettiin saavutettavuus varhan kokouksissa ja laskutukseen liittyvät asiat sekä tiedottaminen. Lisäksi neuvosto korosti vammaisneuvoston tärkeää roolia erilaisilla taustoilla tulevien kuntalaisten ja asiakkaiden huomioimisessa sekä toiveen yhteistyön tekemisestä Varhan vammaisneuvoston kanssa.

​​