Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto9013.10.202214

651-2022 (07 02 01)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vammais § 90

Vammaisneuvoston sähköpostiin on tullut yhteydenotto vammaispalvelulain mukaisen taksin taksivälityksen ongelmasta ja taksin myöhästymisestä. Asia on käsitelty reklamaationa vammaispalveluissa. Vammaisneuvosto on ilmaissut aiemmin, että vammaispalvelut tiedottaa vammaisneuvostoa ajoittain tulleista asiakaspalautteista ja että kuljetuspalveluasiakkaat voivat kertoa ongelmista myös vammaisneuvostolle sähköpostitse.

Vammaisneuvosto kävi keskustelua Kela-taksin toiminnasta, jossa on havaittu myöhästymisiä ja muita ongelmia, kuten että asiakas ei saa kyytiä, jos hänellä on avustajakoira; taksi kieltäytyy tulemasta, jos asiakkaan matka on lyhyt.

Keskustelua käytiin myös vammaispalveluiden toiminnasta; vammaispalveluihin ei saa aikoja ja toimipaikka Puutarhakadulla on hankala ja sokkeloinen.

Keskustelua käytiin myös Hyvinvointialueen vammaisneuvoston edustajien valintaprosessista, jonka katsottiin olevan Kh:n ohjeistuksesta poikkeava ja jättävän taustajärjestöjen edustajat valinnan ulkopuolelle.

Vammaispalveluiden koordinaattori Marjaana Luotovirta KTO-kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksesta kertoi vuonna 2021 alkaneista vammaispalveluiden kehittämishankkeista. Myös vammaispalvelut siirtyvät hyvinvointialueen järjestettäväksi. Kehittämistyön tarkoituksena on tuottaa tietoa hyvinvointialueen vammaispalvelujen järjestämisen tueksi tavoitteena yhdenvertaiset ja laadukkaat vammaispalvelut.Kehittämistyössä on koottu tietoa eri kunnista, vammaisjärjestöistä ym. Myös vammaisneuvosto on osallistunut vastaamalla kehittämiskysymyksiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösKeskustellut asiat merkitään tiedoksi.

Vammaisneuvoston työvaliokunta valmistelee Kela-taksin ongelmista kirjallisen kysymyksen Kelalle.