Turun vammaisneuvoston tehtävä on toimia esteettömyyden edistäjänä tiedottamalla ja ottamalla kantaa esteettömyyskysymyksiin ja saattamalla ne tiedoksi viranomaisille ja muille tahoille.

Turun vammaisneuvosto esittää, että TVT Asunnot alkaa selvittämään sähköisten ovenavausjärjestelmien ja luiskien suunnittelua ja toteuttamista vuokrataloyhtiöihinsä.

Vuoden 2022 aikana julkaistava Turun kaupungin esteettömyysohjeistus velvoittaa huomioimaan rivi- ja kerrostalojen yhteistilojen esteettömyyden. Yhteistiloilla tarkoitetaan ulko-ovia ja niiden edustaa, kellari- ja varastotiloja, hissejä ja rappukäytäviä.

Sähköisistä ovenavausjärjestelmistä ja luiskista eivät hyödy vain vammaiset tai muuten esteelliset henkilöt, vaan myös ikäihmiset, lapset, lastenvaunujen kanssa liikkuvat, kauppakasseja kantavat ja apuvälineitä väliaikaisestikin käyttävät henkilöt.

Turun vammaisneuvosto on valmis tarjoamaan kokemusasiantuntijuuttaan ovenavausjärjestelmien ja luiskien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Esteettömyyskoordinaattorin asiantuntemusta on mahdollista käyttää suunnittelussa.

Turun vammaisneuvosto pyytää TVT Asunnoilta yhteydenottoa ja mahdollista toimenpidesuunnitelmaa tiedokseen 30.11.2022 mennessä.

Turussa

13.10.2022

Vammaisneuvoston puheenjohtaja                       Vammaisneuvoston varapuheenjohtaja

Leila Häkkinen                                                    Selinä Nera