Kirjelmä Turun vammaisneuvostolle

 

Kurjenrahkan kansallispuistoon valmistui syksyllä 2021 vaativa esteetön Karpalopolku (1,7 km). Polun yhteydessä on Kurjenpesän esteettömät palvelut: keittokatos, luontotupa, kuivakäymälä, Kurkelan kokoustila sekä kulkusilta Savojärven rantaan. https://www.luontoon.fi/kurjenrahka/reittikuvaukset#karpalopolku Karpalopolun varrella on seitsemän kunnan rajakivi Kuhankuono. Turku rajoittuu kivelle, ja osa Karpalopolun reitistä on siten Turun alueella.

 

 

Havaittu ongelma:

Vapaa-ajan takseilla Karpalopolun ja Kurjenpesän palveluiden äärelle tulevat ajetaan Säkyläntietä myöten. Lähdetään Turusta ja päädytään Pöytyälle, mutta väliin jää 1,5 km:n pätkä Auraa, ks. liite.

Omakustannusosuus kattaa vapaa-ajan kuljetuspalveluja käyttävän kuljetukset Turusta naapurikuntiin. Viime syksyllä järjestetyissä tapahtumissa tuli esille, että taksit toisinaan laskuttivat erikseen välin Tortinmäki - Kurjenpesän pysäköintialue (6 km). Toisinaan ne jättivät asiakkaansa Säkylän tien varteen, Kurjenportin pysäköintialueella, josta on vielä 700 metrin siirtymä Kurjenpesän alueelle. Kurjenportilla sijaitsee Föli-linjojen 21 ja 23 päätepysäkki 8850 (Kuhankuono), jonne on yhteys lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 25.4.–30.10. sekä arkisin 6.6.-7.8.2022.

Tapahtumiin osallistujat kokivat, että uudet palvelut ovat hyvät, mutta kohteelle pääsy on hankalaa eikä ole tasa-arvoista.

Tavoite:

Vapaa-ajan kuljetuspalveluiden käyttäjät pääsisivät Kurjenpesän pysäköintialueelle omakustannushinnalla.

 

Ystävällisesti,

Turussa 23.3.2022    Laura Lehtonen

Erikoissuunnittelija, Metsähallitus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TURKU