Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto5712.05.20226

651-2022 (07 02 01)

Tiedotettavaa

Tiivistelmä: -

Vammais § 57

Sihteeri Sari Huusko 12.5.2022:

Vammaisneuvosto on saanut Väylävirastolta sähköpostitse seuraavan viestin:

” Väylävirasto on aloittanut ns. kansalaisauditoinnin toimintamallin. Toimintamallissa tavoitteena on kutsua eri liikkujaryhmien edustajia (esim. pyöräilijät, liikkumisesteiset) testaamaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotta niistä saataisiin mahdollisimman toimivat eri liikkujaryhmille.

Tarkoituksena on testata toimintamallia toukokuussa Turun rautatieaseman alueella, ja sieltä projektipäällikkö toivoi, että tilapäiset järjestelyt voisi testata esteetöntä reittiä tarvitseva henkilö, jotta he saisivat uuden näkökulman ja parannusehdotuksia liikennejärjestelyihin.

Etsimme siis testaajiksi kahta esteetöntä reittiä tarvitsevaa henkilöä (esim. pyörätuolin tai kävelytelineen avulla liikkuvaa). Molemmille henkilöille varataan oma aika testausta varten.

Testauksen toivottu ajankohta on maanantai 23.5. klo 11.00-14.00 välillä. Testaukseen menee aikaa noin 30-60 minuuttia ja siitä maksetaan jälkikäteen 50 euron palkkio (edellyttää verokortin toimittamista Väylävirastoon testauksen jälkeen). Testauslomake täytetään testaajan omalla puhelimella tai paperilomakkeena. Esimerkki testauslomakkeesta liitteenä. Testaustilanteessa ovat mukana testaajan ja minun lisäkseni Väyläviraston esteettömyysasiantuntija ja projektipäällikkö. ”

Vammaisneuvostosta/vammaisneuvoston kautta on saatu testaajat.

EhdotusMerkitään Väyläviraston sähköposti tiedoksi ja lisäksi todetaan testaajat saaduksi.

PäätösMerkitään tiedoksi sähköposti ja osallistujat Leila Häkkinen, Päivi Holm ja Taru Luukkala.