Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto1418.02.20213

702-2021 (07 02 01, 05 21 00)

Kauppatorin esteettömyys

Tiivistelmä: -

Vammais § 14

Sihteeri Sari Huusko 18.2.2021:

Vammaisneuvoston kutsumana kokouksessa mukana Kari Linnakoski, infran suunnittelupäällikkö, Ympäristötoimiala, keskustelemassa kauppatorin esteettömyydestä.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi Infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakosken kattava esittely Kauppatorin esteettömyydestä.

Vammaisneuvosto katsoo, että Kauppatorin suunnittelussa ei ole huomioitu invapysäköintipaikkoja eikä saattoliikennettä.

Vammaisneuvosto päätti antaa asiasta seuraavan lausunnon ympäristötoimialalle:

Vammaisneuvoston lausunto Kauppatorin LE-pysäköinnistä ja saattoliikenteestä

Vammaisneuvosto on tutustunut kokouksessaan 18.2.2021 Infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakosken esittelemänä Kauppatorin suunnitelmaan ja esteettömyysratkaisuihin.

Vammaisneuvosto pitää suunnitelmassa LE-pysäköintipaikkojen puutetta Kauppatorilla ja sen läheisyydessä merkittävänä puutteena. Suunnitelmassa on yksi LE-pysäköintipaikka molemmilla puolilla katua Kauppiaskadulla Yliopistonkadun ja Maariankadun välisellä katuosuudella. LE-pysäköintipaikat sijaitsevat noin 100 metrin päässä kauppatorista. Tämä on liian pitkä matka. Lisäksi LE-pysäköintipaikat sijaitsevat mäessä, mikä hankaloittaa pysäköintipaikkojen käyttöä.

Lisäksi suunnitelmassa on yksi LE-pysäköintipaikka niin ikään Kauppiaskadulla Eerikinkadun ja Linnankadun välisellä katuosuudella, molemmilla puolilla katua. Nämäkin paikat ovat liian kaukana Kauppatorista.

Kauppiaskadun puolelle Kauppatoria on osoitettu saattoliikennepaikka. Tämä ei ole riittävä ratkaisu. Vammaisneuvosto katsoo, että saattoliikenteen paikka sekä LE-pysäköintipaikkoja tulisi olla myös Yliopistonkadulla kävelykadun ja Aurakadun alueella.

Toriparkissa sijaitsevat LE-pysäköintipaikat ovat maksullisia ja käynti hissillä Toriparkissa voi aiheuttaa haasteita. Kauppahallin pysäköintialueen LE-pysäköintipaikkojen määrää ollaan lisäämässä yhdestä kolmeen, mutta nekin sijaitsevat kaukana Kauppatorista.

Vammaisneuvosto 3.3.2021

Jakelu

lausKaupunkiympäristötoimiala