Kynnys ry Turun toimikunta – Tiedote       Julkaisuvapaa

 

Kansainvälinen vammaisten päivä 3.12.2020

 

 

Kynnys-palkinto Pirkko Heinolle

 

Vuoden 2020 Kynnys-palkinto on myönnetty turkulaiselle pitkän linjan järjestövaikuttajalle ja vapaaehtoistyöntekijälle Pirkko Heinolle. Palkinto myönnetään vuosittain kansainvälisenä vammaisten päivänä merkittävästä panoksesta vammaisten henkilöiden aseman parantamisessa ja ihmisoikeuksien edistämisessä.

 

Heino on toiminut lukuisissa eri sosiaali- ja terveysalan luottamustehtävissä vuodesta 1980 alkaen. Hän on muun muassa Turun Seudun Selkäyhdistyksen puheenjohtaja. Hän on toiminut Turun vammaisneuvostossa sen perustamisesta vuodesta 1981 lähtien ja on tällä hetkellä vammaisneuvoston varapuheenjohtaja. Vammaisneuvosto viettää ensi vuonna 40 vuotisjuhlaa.

 

Heino on myös Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen ja Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vasso Oy:n hallituksissa. Hän on Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n kunniapuheenjohtaja ja on jo ollut perustamassa TVJ:n edeltäjää, Turun vammaisjärjestöjen neuvottelukuntaa, TVJN:ää.

 

Heino tunnetaan sosiaalialan asiantuntemuksestaan, yhteistyökyvystään ja taidosta kuunnella ihmisiä herkällä korvalla, minkä ansiosta hänen tekemänsä aloitteet tuottavat usein tavoitellun lopputuloksen.

 

Järjestyksessään 19. Kynnys-palkinnon luovuttavat Kynnys ry:n Turun toimikunnan puheenjohtaja Markku Vuorinen ja varapuheenjohtaja Taru Luukkala 3.12. klo 14 Scandic Juliassa pidettävässä kahvitilaisuudessa.

 

Lisätiedot: Olli Nordberg, olli.nordberg@kynnys.fi, 045 7732 4114.