Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto11122.11.2018

13278-2012 (611, 065)

Kaupunkiympäristötoimialan lausuntopyyntö: yleiskaava 2029 (1/2009) luonnos ja keskustan liikenneverkon vaihtoehtotarkastelu

Tiivistelmä: -

Vammais § 111

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitusinsinööri Andrei Panschin ja liikenneinsinööri Jaana Mäkinen 19.11.2018:

Kaupunkiympäristötoimiala pyytää lausuntoanne 24.8.2018 päivätystä ja 25.9.2018 muutetusta Turun yleiskaavaluonnoksesta ja siihen liittyvästä keskustan liikenneverkon vaihtoehtotarkastelusta.

Kaupunginhallitus päätti (5.11.2018 § 420) hyväksyä alkusyksystä laaditun yleiskaavaluonnoksen ja asettaa sen nähtäville. Samalla kaupunginhallitus päätti, että vuoden 2029 liikennesuunnitelman valmistelua jatketaan siltä pohjalta, että yksityisautoilu Tuomiokirkkosillalla ja Aninkaistenkadulla sallitaan ja että ratkaisut Auransillan liikenteen osalta tehdään saatujen kokemusten perusteella. Tämä tarkoittaa, että yleiskaavaluonnoksen liikenneverkkoa koskevat merkinnät keskustassa tulevat vielä muuttumaan yleiskaavaehdotusta laadittaessa.

Nähtävillä oleva kaavaluonnos koostuu pääkartasta ja 7 teemakartasta sekä kaavaselostuksesta. Toivomme, että tutustutte luonnokseen ja teette siihen tarvittaessa omalta kannaltanne tärkeitä täydennys- ja muutosesityksiä. Voitte esittää näkemyksenne myös useasta kartasta koostuvasta esitystavasta. Yleiskaavaluonnoksen käsittelyjen aikana keskustelussa on noussut esiin jo joitakin asioita, joihin toivomme erityisesti kannanottoja.

Esiin nousseita asioita ovat:

Kupittaan siirtolapuutarhan merkintätapa

Raision rajalla oleva ohjeellinen katulinjaus ja sen vaikutus viheralueverkostoon (luonnonsuojelutarve)

keskusta-alueiden merkintätavan tarkkuustaso

kävelykeskustan laajuus ja ensisijainen laajenemissuunta

joukkoliikennereittien sijainti keskustassa

pyöräilyn pääreitit keskustassa

autoilun asema keskustassa ja mahdollinen autoliikenteen rajoittaminen keskustan silloilla.

Lausunto tulee jättää 31.12.2018 mennessä kaupunkiympäristötoimialalle, PL 355, 20101 Turku tai sähköpostilla osoitteeseen: kaupunkisuunnittelu@turku.fi .

Yleiskaavaluonnos ja keskustan liikenneverkon vaihtoehtotarkastelu ovat nähtävänä kaupunkiympäristötoimialan asiakaspalvelussa, os. Puolalankatu 5, 2. krs., sekä internetissä osoitteessa: www.turku.fi/yleiskaava2029

(https://www.turku.fi/yleiskaava2019)

Mikäli lausuntoa tai ilmoitusta siitä, että lausunto on tulossa, ei toimiteta määräajassa, katsotaan, että lausujalla ei ole huomautettavaa luonnoksen johdosta.

Turun vammaisneuvosto:

PäätösVammaisneuvosto toteaa, että yleiskaava ja liikennesuunnitelma tulee laatia siten, että esteettömyys ja saavutettavuus toteutuvat.

Jakelu

lausKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus