Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto7130.08.20184

9539-2018 (02 06 01, 05 21 00)

Vammaisneuvoston määrärahan korotusesitys

Tiivistelmä: -

Vammais § 71

Sihteeri Sari Huusko:

Vammaisneuvosto esittää määrärahan korotusta ensi vuodelle seuraavasti:

"Vammaisneuvoston määrärahan korotusesitys

Turun vammaisneuvosto on yksi kaupungin vaikuttajaryhmistä. Jäsenistä viisi edustaa turkulaisia vammaisjärjestöjä, ja viisi on kaupungin luottamushenkilöitä.

Sihteerinä toimii sosiaaliasiamies. Esteettömyysasiamies oli pysyvänä asiantuntijana mukana kokouksissa ja toivottavasti valittava esteettömyyskoordinaattori tulee toimimaan samalla tavalla.

Vammaisneuvosto kokoontuu 9-10 kertaa vuodessa sekä pitää kaksi ns. yhteiskokousta kaikille turkulaisille vammaisjärjestöille. Lisäksi neuvoston jäsenet valmistelevat asioita erilaisissa, keskuudestaan kootuissa työryhmissä ja osallistuvat muiden vaikuttajaryhmien sekä kaupungin osallisuus- ja asiakkuustoimialan tilaisuuksiin ja tapahtumiin samoin kuin ajankohtaisiin koulutustilaisuuksiin.

Yhdenvertaisuus on tänä vuonna teemana koko kaupungissa. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon sekä osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksien vuoksi on tärkeää, että kaikilla vammaisneuvoston jäsenillä on yhtäläinen oikeus olla mukana kaikessa toiminnassa huolimatta mahdollisista liikkumisen apuvälineistä, avustajatarpeesta tai kuljetusmuodosta. Näistä aiheutuu vuosittain noin kahdentuhannen (2.000) euron kulut.

Osa vammaisneuvoston jäsenistä on vuosittain osallistunut Vammaispalvelujen neuvottelupäiville tai muihin ajankohtaisiin koulutustapahtumiin, joista saatua tietoa on voitu jakaa edelleen niin kaupungin kuin järjestöjen toimihenkilöille.

Muutaman kerran 37 toimintavuoden aikana vammaisneuvosto on tehnyt lyhyitä tutustumis- ja opintomatkoja. Ensi vuodeksi (2019) on suunniteltu opintomatkaa Tukholmaan, missä tutustumiskohteina olisivat terveydenhuollon valinnanvapaus ja vammaisten työllistyminen sekä esteettömyys. Matkan kustannukset katettaisiin pääosin vammaisneuvoston budjetista, mutta ylimääräisten kuljetuskustannusten osuudeksi on laskettu noin tuhat (1.000) euroa.

Edellä olevaan viitaten vammaisneuvosto esittää vuoden 2019 budjettiinsa kolmentuhannen (3.000) euron korotusta.

Vammaisneuvosto

30.8.1018

Puheenjohtaja Pirkko Heino"

EhdotusVammaisneuvosto päättää esittää määrärahan korotusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKorhonen Ari-Pekka