Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto6614.06.2018

7398-2016 (613, 627)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Herkules

Tiivistelmä: -

Vammais § 66

Vammaisneuvostolle on tullut pyyntö antaa mielipide asemakaavan muutoksen luonnokseen Herkules, Itäinen Rantakatu 42. Mielipide on esitettävä 13.8.2018 ja sen voi jättää sähköpostitse.

PäätösVammaisneuvosto esittää mielipiteenään seuraavaa:

Asemakaavan suunnitelmassa on todettu että nykyisessä asemakaavassa Herkules-tontin kallioperän muotoja tulee mahdollisuuksien mukaan pyrkiä säilyttämään ja siten rakennusalan itäpuolinen osa tontista onkin määrätty hoidettavaksi luonnontilaisena alueen osana, jolla sallitaan ainoastaan luonnon tai maiseman hoidon kannalta tarpeelliset toimenpiteet

Itäisen Rantakadun varrella, Aurajoen puoleisella tontin osalla sijaitseva puutalo on merkitty tunnuksella sr-3, mikä tarkoittaa, ettei rakennusta tai sen osaa saa purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia korjaus- tai muutostöitä, jotka tärvelevät rakennuksen julkisivuja tai vesikaton perusmuotoa.

Vammaisneuvosto korostaa, että asemakaavamuutoksessa tulee huomioida esteettömyys ja turvallisuus sekä toimittava yhteistyössä Turun seudun esteettömyyskoordinaattorin kanssa.

Jakelu

esiKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus