Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto1315.02.20183

1681-2018 (00 04 02, 05 21 00)

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Katteluksen vierailu

Tiivistelmä: -

Vammais § 13

Sihteeri Sari Huusko 16.2.2018:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus oli kutsuttuna vammaisneuvoston kokouksessa. Kokouksessa keskusteltiin mm. seuraavista asioista:

Vammaisneuvosto esitti kysymyksen Turun esteettömyyssuunnitelman käyttöönotosta. Katteluksen mukaan esteettömyysasiat on tarkoitus sisällyttää Turun strategiasopimuksiin ja näin ollen erillistä esteettömyyssuunnitelmaa ei sinällään tarvita. Esteettömyys ja saavutettavuus tulee Katteluksen mukaan saada osaksi suunnittelua ja toimintaa.

Strategioiden päivittämiseen vammaisneuvosto on osaltaan osallistunut kaupunginjohtajan pyynnöstä marraskuussa 2017. Tässä päivitystyössä vammaisneuvosto esteettömyysasiamiehen avustuksella kiinnitti huomionsa useisiin strategioiden kohtiin, joissa esteettömyys ja saavutettavuus on huomioitava ja antoi näistä tiedon strategioiden tekijöille.

Esteettömyyden ja saavutettavuuden toteutumista seurataan sekä kaupungin hallinnon että vammaisneuvoston toimesta ja vammaisneuvostolle raportoidaan siitä tulevaisuudessa.

Vammaisneuvosto esitti kaupunginhallituksen puheenjohtajalle esteettömyysasiamiehen paikan täyttämistä pikaisesti. Esteettömyysasiamiehen työllä on suuri merkitys lupaprosesseissa esteettömyyden saavuttamiseksi.

Vammaisneuvosto toi esille kilpailuttamisen elämänmittaisissa palveluissa (palveluasuminen), työ- ja päivätoiminnan merkityksen ja sen jatkuvuuden ja riittävyyden turvaamisen.

Muita esillä olleita asioita oli mm. kuljetuspalvelut sekä Mylly-Antin koulun toiminnan jatkuminen.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.