Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto5617.08.20175

1405-2017 (009)

Esteettömyysasiamiehen ajankohtaiset asiat

Tiivistelmä: -

Vammais § 56

Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo 4.8.2017:

Ehdotus -       Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo ja Olli Nordberg olivat neuvottelemassa TYKS:ssa 19.6.2017 sairaalan esteettömyydestä.  Neuvottelu oli rakentava ja sairaalan johtajan mukaan TYKS:ssa ryhdytään edistämään esteettömyyttä neuvotteluissa läpikäytyjen seikkojen pohjalta. Läsnä oli myös TYKS:n kiinteistöhuollon päällikkö Juha Rantasalo

-       Turun kaupungin palvelukarttaan tulevia esteettömyystietoja on kesän ajan kartoittanut  korkeakouluharjoittelija Olli Nevalainen. Syyskuussa selviää tarkemmin karttapalvelun liittyviä teknisiä seikkoja.

-       Samppalinnan maauimalan  esteettömyyskierroksella 28.6.2017 havaittiin erittäin paljon puutteita. Esteettömyysasiamies on antanut lokakuulle 2017 saakka aikaa korjata puutteet.

-       Kaupunginteatterin esteettömyyskierroksen perusteella on huomautettu portaiden kontrasteista ja teatterin ravintolan oviautomatiikasta. Seuraava vammaisneuvoston esteettömyyskierros kaupunginteatterissa on 7.9.2017 klo 13.30.

-       Vammaisneuvon jäsen Olli Nordberg ja esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo on valittu maakunnan sote-valmistelua varten  perustettuun osallisuus-ja esteettömyystyöryhmään.

-       Turun ammattikorkeakoulun kampuksen esteettömyyssuunnitelma ei ole vielä valmistunut. Aiemmin sovitun mukaisesti vammaisneuvosto käsittelee esteettömyyssuunnitelman sen valmistuttua ja antaa siitä lausunnon.

-       Turun esteettömyyssuunnitelma odottaa edelleen kaupunginhallituksen hyväksymistä. Esteettömyyssuunnitelmasta on keskusteltu kaupungin supistetun johtoryhmän kanssa. Johtoryhmän palautteena oli, ettei esteettömyyssuunnitelman kaltaisia erillisiä suunnitelmia tule olla, vaan asioiden tulee ilmetä kaupungin strategioista ja ohjelmista.  Vammaisneuvosto esittää huolensa esteettömyyssuunnitelman hyväksymisen viipymisestä.

-       STMS.tä on tullut vammaisneuvostolle Webropol-kysely vammaisten oikeuksien toteutumisesta. Kysely on jaettu sähköpostitse jäsenille vastaamista varten. Kyselyä tulee jakaa mahdollisimman laajasti.

-       Johtaja Tuomas Heikkiselle uudistetaan kutsu saapua vieraaksi vammaisneuvoston kokoukseen syksyn aikana.

PäätösMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.