Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto3827.04.2017

1405-2017 (009)

Esteettömyysasiamiehen ajankohtaiset asiat

Tiivistelmä: -

Vammais § 38

Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo 27.4.2017:

1.    TYKS

A-sairaalassa on tehty korjauksia ja lisäyksiä opasteisiin näköpoliklinikalla. Sovittu suunnittelijan kanssa, että kokoan ryhmän toimintarajoitteisia ja menemme testaamaan esteettömyyden tasoa.

Sairaalan johtoon oltu yhteydessä esteettömyyden tason parantamiseksi. Tarkoituksena järjestää palaveri.

2.    Harrastetärskyt/ Kupittaa

Turun seudun kehitysvammaisten tuki järjesti Kupittaalla harrastetärskyt. Tapahtumassa esiteltiin eri harrastuksia. Tapahtuma oli suosittu ja onnistunut, kävijöitä oli lähes 500.

3.    Vammaisneuvoston ja Tuomas Heikkisen tapaaminen

Tuomas Heikkiselle ehdotetaan palaveria vammaisneuvoston kanssa, koska hänen vastuullaan konsernihallinnon hallintoryhmässä on esteettömyys.

4.    Kaupunginteatterin edustan liikennejärjestelyt ja esteettömyys läheisellä tapahtuma-aukiolla

Kaupunginteatterin edustan tapahtuma-aukion esteettömyydestä on keskusteltu liikennesuunnittelun ja suunnittelusta vastaavan kanssa viikolla 16. Suunnittelussa ei ole käytetty SuRaKu-kortteja. Tilanne jatkoselvittelyssä.

Teatterisillan ja kaupunginteatterin välinen osuus on vilkkaasti liikennöity. Järjestetään paikalle esteettömyyskävely, jossa mukana liikennesuunnittelija.

5.    Palloiluhallin esteettömyys

Heikki Haulisto, Olli Nordberg ja Jaana Solasvuo kokoontuivat palloiluhallin suunnittelijan/ Teemu Palo ja rakennuttajan/ Olli Rosenberg sekä rakentajan/ Juha Kohonen, Lemminkäinen, kanssa 16.4. keskustelemaan esteettömyyden tilanteesta palloiluhallin rakentamisessa. Joitain rakennusaikaisia muutoksia oli tehty. Muistio kokouksesta toimitetaan kun se valmistuu.

6.    Esteettömyyssuunnitelman lausunnot koosteena

Esteettömyyssuunnitelmaan annetut lausunnot on tehty koosteeksi. Kooste lisätään kaupungin Joutsen- järjestelmään. Pääosa lausunnoista oli myönteisiä, joitain lisäysehdotuksia. Kooste lähetetään tiedoksi myös vammaisneuvostolle.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.