Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto3306.04.2017

1405-2017 (009)

Esteettömyysasiamiehen asiat

Tiivistelmä: -

Vammais § 33

Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo 6.4.2017

Esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo kertoi, että vammaisneuvoston jäsenet Heikki O. Haulisto ja Olli Nordberg sekä esteettömyysasiamies Jaana Solasvuo ovat 5.4.2017 käyneet keskustelua arkkitehdin kanssa Turun kaupunginteatterin liikennejärjestelyistä ja katurakentamisesta teatterin ympäristössä ja sopineet myös jatkoneuvotteluista.

Äänimajakat: Rikkinäisiä äänimajakoiden piippareita on korjattu ja laitettu kuntoon. Säätötasoista halutaan tarkat paikkatiedot (risteys) mitkä risteykset ovat sellaisia jotka ei ole säädöissä niin voimme tarkastaa ne ja korjata. Tästä asiasta on tiedotettu Varsinais-Suomen Näkövammaisten ry:n hallitukselle sekä toiminnanjohtajalle 3.4.2017. Merkintöjä on pyydetty myös niistä risteyksistä, joihin tarvitaan uusia majakoita. Keskusteltu esteettömyyssuunnitelmaan annetun lausunnon perusteella hyvistä tavoista vaikuttaa ja sovittu edellinen tapa.

Kaupungin verkkotoimitusta on informoitu, että näkövammaisten yhdistyksen toimistoon toivotaan tietoa poikkeustilanteista liikenteessä, oma Facebook-sivusto, sekä muut tiedotuskanavat. Radiotiedotteesta lähetetty aloite, Helsingissä on sellainen toiminnassa. Tähän voisi talvella laittaa myös kelitiedotteen ja hiekoituksen.

Esteettömyysasiamies on varannut ajan kokoukselle, jossa keskustellaan Syvälahden koulun esteettömyyssuunnitelmasta. Sovitusti kokoukseen osallistuvat Haulisto ja Nordberg.

Esteettömyysasiamies on menossa keskustelemaan Palloiluhallin esteettömyyssuunnitelmasta 19.4. klo 13 Viheriö, Puolalankatu 5 mukana Teknologiakiinteistön edustajat, Lemminkäinen /rakentaja, pääsuunnittelija sekä vammaisneuvostosta Heikki O. Haulisto ja Olli Nordberg. Muutkin vammaisjärjestöjen edustajat ovat tervetulleita; 16.5. klo 13 Viheriö, Puolalankatu 5.

Ypsilon eli Yli-Maarian monitoimitalo: Monitoimitalon esteettömyyssuunnitelma on valmisteilla. Pyydetään neuvottelu kun rakentaminen edennyt.

PäätösMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.