Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto2416.03.20174

1294-2017 (020, 001)

Valinnanvapauslain lausuntokierros

Tiivistelmä: -

Vammais § 24

Vammaisneuvoston sihteeri Sari Huusko:

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat pyytäneet Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä, muilta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottajilta sekä eräiltä muilta toimijoilta lausunnot asiakkaan valinnanvapautta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. Näiden lisäksi muutkin voivat halutessaan antaa esitysluonnoksesta lausuntonsa. Lausuntopyyntöön vastataan sähköisellä kyselyllä.

Lainsäädäntö asiakkaan valinnanvapaudesta valmistellaan osana sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta. Tavoitteena on, että valinnanvapaus lisäisi asiakkaan vaikutusmahdollisuuksia, nopeuttaisi palveluun pääsyä, vahvistaisi peruspalveluja ja parantaisi palvelujen laatua ja kustannusvaikuttavuutta. Lakia sovellettaisiin maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvaan julkisesti rahoitettuun sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Valinnanvapauslain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019.

Lausuntopyyntöön vastataan sähköisellä kyselyllä verkkopalvelussa. Lakiluonnos, verkkokysely ja muut liiteaineistot löytyvät osoitteesta alueuudistus.fi/lausuntopyynnot

EhdotusVammaisneuvosto päättää vastata valinnanvapauslain luonnoksen verkkokyselyyn.

PäätösVammaisneuvosto päätti vastata valinnannapauslain luonnoksesta tehtyyn verkkokyselyyn selvittämisen jälkeen viimeistään 28.3.2017.