Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto5418.07.2016

8731-2015 (613, 627)

Kakolan tornin osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tiivistelmä: -

Vammais § 54

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 8.7.2016:

Asemakaavamuutos koskee entistä vankila-aluetta Kakolaa. Vankilatoiminta on poistunut alueelta ja muutosalueen kiinteistöt on myyty kaavanmuutoksen anojalle. Omistaja on toimittanut kaupungille uusimman aloitteen, jossa tontille anotaan 26-kerroksisen asuin- ja/tai liikerakennuksen mahdollistamista.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 7.6.2016 § 167 päätöksen mukaan tehdään kolme erikorkuista vaihtoehtoa jatkokäsittelyn pohjaksi ja samalla selvitetään, onko alueella vaihtoehtoisia rakennuspaikkoja sekä mitkä rakennuksen mahdolliset käyttötarkoitukset voisivat olla.

Alueen suunnittelussa osallisia ovat mm. alueen maanomistajat, asukkaat, yritykset, kansalaisjärjestöjä, viranomaisia ja hallintokuntia, kuten liitto, vaikuttajaryhmistä vammaisneuvosto, vanhusneuvosto ja nuorisovaltuusto.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi esittää mielipiteen 31.8.2016 mennessä. Suunnitelman voi lukea linkistä: http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/Kaavoitus/sivut/Asemakaavoitus/sivut/Asemakaavat.php?content=Kaavahaku&Kaavatunnus=2/2016

Vuoden 2016 aikana valmistellaan kaavaluonnos, joka viedään kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan käsittelyyn. Hyväksytyn luonnoksen pohjalta valmistellaan asemakaavaehdotus, joka viedään viranomaisten lausuntokierrokselle.

EhdotusVammaisneuvosto päättää mahdollisesta lausunnostaan.

PäätösVammaisneuvosto ei oman tehtäväalueensa pohjalta ota kantaa rakennuksen korkeusvaihtoehtoihin.

Vammaisneuvosto toteaa, että rakentamisessa tulee noudattaa esteettömyyden perustasoa, mikä tulee myös mainita kaavassa.

Jakelu

tiedHagström Thomas