Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto1925.02.2016

1773-2016 (001)

Valtakunnallisen vammaisneuvoston asettaminen vuosiksi 2016-2018

Tiivistelmä: -

Vammais § 19

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 9.2.2016:

Valtioneuvosto on nimittänyt valtakunnallisen vammaisneuvoston vuosille 2016–2018. Puheenjohtajaksi on nimetty Jukka Sariola Lihastautiliitosta. Neuvoston kokoonpano löytyy linkistä http://www.vane.to/index.php?option=com_content&view=article&id=9:neuvoston-jaesenet&catid=1 .

Valtakunnallisessa vammaisneuvostossa on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä enintään 16 valtioneuvoston määräämää jäsentä, joilla kaikilla on henkilökohtainen varajäsen. Puolet jäsenistä edustaa vammaisia henkilöitä ja vammaisjärjestöjä sekä muut jäsenet sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, sisäministeriön, ympäristöministeriön ja valtiovarainministeriön hallinnonaloja. Lisäksi neuvostossa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Suomen Kuntaliiton edustus. Neuvoston toimikausi on kolme vuotta.

Valtakunnallinen vammaisneuvosto toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä. Neuvostolla on päätoiminen pääsihteeri. Vt pääsihteeri on Merja Heikkonen.

Valtakunnallisen vammaisneuvoston tehtävänä on:

Valtakunnallinen vammaisneuvosto antaa omaa asiantuntija-apuaan ja pientä taloudellista tukea kunnallisten vammaisneuvostojen yhteisten koulutustilaisuuksien järjestämiseksi. Vuonna 2016 tuetaan YK:n vammaisyleissopimukseen ja vammaispoliittisesti ajankohtaisiin asioihin liittyvien koulutusten järjestämistä.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.