Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto6712.10.2015

4710-2015 (010, 240)

Turun kaupungin rakennusjärjestysehdotus

Tiivistelmä: -

Vammais § 67

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 30.9.2015:

EhdotusVammaisneuvosto käsittelee rakennusjärjestysehdotukseen liittyviä asiakirjoja, jotka lähetetään erillisenä jakeluna.

PäätösVammaisneuvosto esittää lausuntonaan Turun rakennusjärjestysehdotuksesta seuraavaa:

Vammaisneuvosto pitää hyvänä esteettömyyden määrittelyä (32.2). Vammaisneuvosto esittää, että em. määritelmä sisällytetään tekstiin korvaamalla sana liikkumisesteisyys sanalla esteetön seuraavissa kohdissa:

- 33 § 2. kpl Kadut, torit ja muut vastaavat liikennealueet: Katua rakennettaessa on otettava huomioon esteettömyyden vaatimukset.

- 34 § 1. kpl Puistot ja muut virkistysalueet: Rakentamisessa on otettava huomioon esteettömyyden vaatimukset.

- 37 § 5. kpl Myynti-, tiedotus- ja mainostelineet sekä markiisit: Irralliset mainostelineet on asetettava...,etteivät ne haittaa kadun tai yleisen alueen esteetöntä kulkua.

- 37 § 6. kpl Myynti-, tiedotus- ja mainostelineet sekä markiisit: ... vapaan kulkutilan leveydeksi jää vähintään 2,0 metriä. (Tämä mahdollistaa esim. sen, että lastenvaunut ja pyörätuoli/rollaattori voivat sivuuttaa toisensa kulkutilassa.)

- 40 § 3 kpl Kadun tai muun yleisen alueen käyttäminen: Vuokraus- ja kaivulupahakemukseen on liitettävä tarpeelliset suunnitelmat... ja ajoneuvo- ja jalankulkuliikenteen järjestämisestä myös esteettömyyden kannalta

- 43 § 1. kpl Työmaan perustaminen ja hoitaminen: Työmaa on, ottaen erityisesti huomioon jalankulkuliikenteen sujuvuus myös esteettömyyden vaatimukset täyttäen, erotettava...

Vammaisneuvosto esittää, että esteettömyyden vaatimuksissa noudatetaan esteetön ympäristö -ohjekortteja (SuRaKu-ohjekortit) ja että rakennusjärjestykseen lisätään ko. ohjekortit liitteiksi.

Vammaisneuvosto on samaa mieltä Turkuseuran lausunnossa esille otetusta rakennuslupia koskevasta asiasta. Vammaisneuvosto esittää, että rakennusjärjestys sisältää lauselman siitä, että esteettömyys huomioidaan rakennuslupia käsiteltäessä.

 

Jakelu

lausMattila Nina