Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto7212.10.2015

9723-2015 (011)

Toiminnan suunnittelua vuodelle 2016

Tiivistelmä: -

Vammais § 72

Sihteeri Rita Salviander 24.9.2015:

Vammaisneuvoston tulee toimintaohjeensa mukaan laatia toimintasuunnitelma toimintansa pohjaksi. Toimintasuunnitelma tuodaan tiedoksi myös vammaisneuvoston ja vammaisjärjestöjen yhteiskokouksessa.

EhdotusVammaisneuvosto käy keskustelun tulevan vuoden toiminnasta. Sihteeri laatii keskustelun pohjalta toimintasuunnitelmaehdotuksen, joka käsitellään vammaisneuvoston kokouksessa 5.11.2015.

PäätösKeskustelussa tulivat esille mm.

- Kansanedustajien, järjestöjen ja virkamiesten yhteisen kokouksen aiheena on valtakunnallisesti suunnitellut norminpurkutalkoot esteettömässä rakentamisessa. Asia todetaan toimintasuunnitelmassa. Tilaisuutta suunnittelevaan työryhmään valittiin Jaana Solasvuo, Timo Nurmio, Pirkko Heino, Heikki O Haulisto ja Olli Nordberg sekä sihteeri. Tilaisuus pidetään mahdollisimman pian alkuvuodesta.

- Vammaisneuvoston jäsenet osallistuvat vammaispalvelujen neuvottelupäiville helmikuussa 2016

- Vammaisneuvoston kokousteemoina ovat myös mm. peruskouluun ja päivähoitoon liittyvät asiat. Kokouksen yhteydessä tutustutaan johonkin kouluun esim. Luolavuoren kouluun. Teemoihin liittyvät myös uusien koulujen ja päiväkotien lähiympäristöt.

Asiat sisällytetään toimintasuunnitelmaehdotukseen.