Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto2716.04.2015

551-2015 (014, 015)

Turun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Tiivistelmä: -

Vammais § 27

Sihteeri Rita Salviander:

Kaupunginjohtaja on perustanut poikkihallinnollisen työryhmän laatimaan kaupungin tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Kaupunginjohtajan päätöksen mukaan työryhmä kuulee tarpeen mukaan kaupungin palvelukeskusten edustajia ja muita asiantuntijoita. Lisäksi työryhmä tulee prosessin aikana kuulemaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioita edistäviä vaikuttajaryhmiä. Työryhmän työn määräaika on 31.5.2015 asti.

Kokouksessa kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa esittelee työryhmän linjauksia suunnitelman laatimiseksi ja kuulee vammaisneuvoston kannanottoja. Maarit Luukkaa on työryhmän esittelijä/sihteeri.

PäätösVammaisneuvosto toi esille käydyssä keskustelussa mm., että sidosryhmätilaisuuksista saatuja palautteita hyödynnettäisiin suunnitelman laatimisessa ja että kuntalaisvaikutusten arvioinnissa huomioidaan eri väestöryhmät, esim. vammaiset, iäkkäät henkilöt ja lapsiperheet (lapsivaikutusten arviointi).

Vammaisneuvosto päätti, että tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa käsitellään vammaisjärjestöjen ja vammaisneuvoston yhteiskokouksessa 21.5.2015. Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa tulee esittelemään asian.