Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto719.02.2015

1633-2015 (001, 002)

Kutsu kaupunkistrategian sidosryhmätilaisuuksiin

Tiivistelmä: -

Vammais § 7

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 11.2.2015:

Turun kaupunginjohtaja ja strategia- ja kehittämisjohtaja ovat lähettäneet kutsun kaupunkistrategian sidosryhmätilaisuuksiin 3. ja 4.3.2015 kello 9-12:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi viime kesäkuussa uuden kaupunkistrategian sekä sitä täydentävät kaksi strategista ohjelmaa: Hyvinvointi ja aktiivisuus –ohjelman ja Kilpailukyky ja kestävä kasvu –ohjelman. Turun strategiakokonaisuutta valmisteltiin laajassa yhteistyössä kaupungin asukkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa vuosien 2013–2014 aikana.

Kaupunkistrategia kertoo, miltä kaupunki näyttää vuonna 2029, jolloin Turku täyttää 800 vuotta. Strategisten ohjelmien aikajänne on 4-8 vuotta ja niissä kuvataan, miten kaupunkistrategian tavoitteet saavutetaan. Hyvinvointi ja aktiivisuus –ohjelmassa paneudutaan palvelujen saatavuuden ja kohdentamisen parantamiseen, eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen, kaupunkilaisten osallisuuteen palvelujen suunnittelussa, kaupunkilaisten sujuvan arjen tukemiseen sekä vapaa-ajan viettämisen ja kulttuurin harrastamisen mahdollisuuksien tarjoamiseen. Kilpailukyky ja kestävä kasvu –ohjelman kohteena ovat muun muassa yhteistyö kaupungin, korkeakoulujen ja yritysten välillä, ilmastomuutokseen liittyvät näkökulmat, asuminen, rakentaminen ja liikenneratkaisut sekä jatkuva uudistuminen ja innovaatiot.

Strategian toteuttaminen suunnitellaan vuosittain talousarvion puitteissa. Järjestämme nyt kaksi tilaisuutta, joiden tarkoituksena on yhtäältä kertoa Turun tekemistä strategisista valinnoista ja strategian toimeenpanosta sidosryhmilleen sekä toisaalta kuulla sidosryhmien näkemyksiä tulevan suunnittelukauden tarpeista. Tilaisuuksissa on paikalla kaupungin johdon edustajia vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa miten strategiaa on toimialoilla lähdetty toteuttamaan.

Osallistuminen on mahdollista joko molempiin tilaisuuksiin tai vain toiseen.

Tilaisuuksien kesto on noin kolme tuntia. Kahvitarjoilu ennen tilaisuuksien alkua klo 8.30 lähtien.

Kilpailukyky ja kestävä kasvu –ohjelman tapaaminen

tiistaina 3.3.2015 kello 9-12 Virastotalolla, Itsenäisyydenaukio 2

Ilmoittautumiset 25.2.2015 mennessä:

http://www.lyyti.in/Strategiatilaisuus__Kilpailukyky_ja_kestava_kasvu_0330

Hyvinvointi ja aktiivisuus –ohjelman tapaaminen

keskiviikkona 4.3.2015 kello 9-12 Virastotalolla, Itsenäisyydenaukio

Ilmoittautumiset 25.2.2015 mennessä

http://www.lyyti.in/Strategiatilaisuus_43__Hyvinvointi_ja_aktiivisuus_9649

Kaupunkistrategiaan ja strategisiin ohjelmiin voi tutustua etukäteen osoitteessa www.turku.fi/strategia.

Vammaisneuvoston jäsenet osallistuivat aiemmin järjestettäviin tilaisuuksiin ja palautteita tilaisuuksista käsiteltiin vammaisneuvostossa vuonna 2014.

EhdotusVammaisneuvosto päättää osallistumisestaan ko. tilaisuuksiin.

PäätösMerkittiin tiedoksi, että ainakin Leila Häkkinen osallistuu 4.3.2015 pidettävään tilaisuuteen.