Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto4707.11.2013

11265-2013 (450)

Vammaisia henkilöitä koskevien asioiden käsittely lautakunnissa

Tiivistelmä: -

Vammais § 47

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 1.11.2013:

EhdotusVammaisneuvoston lautakuntia edustavat jäsenet tuovat esille lauta- ja johtokunnissa mahdollisesti esille tulleita vammaisia koskevia asioita.

PäätösEmmi Lehtinen kertoi sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen 29.10.2013 käsittelystä koskien tehostamis- ja säästötoimenpiteiden vaikutuksia ja kustannussäästöjä tuottavia toimenpiteitä loppuvuonna 2013:

Vammaispalveluiden kustannuskasvun taittamisesta on todettu, että yhteistyötä erityishuoltopiirin kanssa on tiivistetty, pyrkimyksenä on KEHAS-ohjelman läpivienti kustannusneutraalisti. Asiakasmäärissä todetaan olevan pientä kasvua.

Yhteenvetona kuntoutumispalveluiden tulosalueen osalta todetaan, että tulos tulee olemaan todennäköisesti säästötoimenpiteistä huolimatta talousarvioennustetta hieman huonompi. Vaikka säästöä on syntynyt henkilöstökuluissa (talkoovapaat ja sijaisten käyttö) ja vammaispalveluiden kuljetuspalveluissa, ovat ylitykset asiakaspalveluiden ostoissa (asumispalvelut) ja työmarkkinatuen kuntaosuudessa syntyviä säästöjä suurempia.

Muiden lautakuntien osalta ei tuotu esille vammaisia henkilöitä koskevia asioita.