Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto3119.09.2013

10298-2013 (001)

Erityisryhmien hätäviestit

Tiivistelmä: -

Vammais § 31

Sihteeri Rita Salviander 5.9.2013:

Vammaisneuvoston jäsen Pirjo Seppälä on pyytänyt hätäkeskukselta tietoa toimintatavoista erityisryhmien, esim. kuulovammaisten, suhteen.

Pirjo Seppälä on saanut vastauksen tiedusteluunsa. Yleisellä tasolla hätäkeskuslaitos toteaa, että hätäilmoitus tekstiviestillä on tarkoitettu erityisesti kuulovammaisille sekä muille erityisryhmille, kuten henkilöille, jotka eivät itse pysty tuottamaan puhetta. Jokaisella hätäkeskuksella on Suomessa oma matkapuhelinnumeronsa, mutta hätäkeskukset tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Jos hätätekstiviesti lähetetään toisen alueen hätäkeskukseen, tieto välitetään oikealle alueelle. Ilkivallan välttämiseksi hätäilmoituksien vastaanottamiseen tarkoitettuja matkapuhelinnumeroita ei anneta julkisesti.

Vuonna 2015 otetaan käyttöön uusi hätäkeskusjärjestelmä, joka tulee mahdollistamaan hätäkeskusviestien lähettämisen numeroon 112.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösMerkittiin vammaisneuvoston tiedoksi.

Vammaisneuvosto totesi, että sillä ei ole tietoa siitä, onko kuulovammaisilla henkilöillä tietoa hätäviestien lähettämisestä tekstiviestillä.

Vammaisneuvosto päätti lähettää otteen vammaisneuvoston pöytäkirjasta ja pyytää järjestöjä tarpeen mukaan tiedottamaan asiasta jäsenilleen.

Jakelu

tiedKuurojen Liitto ry, Turku
tiedTurun Kuuloyhdistys ry
tiedTurun Kuurojenyhdistys ry