Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus61618.12.20121
Vammaisneuvosto1622.08.2013

11208-2011 (001, 450, 015)

Kh - Seudullisen esteettömyysasiamiehen toimintaa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Kh § 616

Vs. kaupunginsihteeri Satu Lehto 13.12.2012:

Turun kaupunkiseudun PARAS-ohjausryhmä päätti 4.9.2012 kokouksessaan esittää Turun kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki ryhtyisi toimenpiteisiin kaupunkiseudun esteettömyysasiamiestoiminnan järjestämiseksi, jatkoneuvottelujen käymiseksi ja sopimusten laatimiseksi niiden kuntien kesken, jotka ovat vastanneet lausunnoissaan myönteisesti hankkeeseen. Kustannusten jaossa päätettiin noudattaa asukaslukuun pohjautuvaa jakoa osallistuvien kuntien kesken. Lisäksi keskustelussa todettiin, että esteettömyysasiamiehen tarvitsemat oheispalvelut tulee hoitaa organisaationsisäisesti. Nämä huomioidaan jaettavissa kokonaiskustannuksissa.

Seitsemän kuntaa, Lieto, Masku, Naantali, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo, ovat ilmoittaneet suhtautuvansa myönteisesti hankkeeseen.

Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusvirasto on valmistellut sopimusluonnoksen seudullisen esteettömyysasiamiehen toiminnan järjestämisestä. Sopimusluonnoksen mukaan Turun kaupungin organisaatioon kuuluva esteettömyysasiamies toimii tasavertaisesti kaikkien sopimusosapuolien yhteisenä esteettömyysasiamiehenä ja vastaa palveluista, joiden avulla lakien ja määräysten edellyttämä esteettömyys tulee toteutetuksi toimivalla tavalla. Sihteeripalvelut tuotetaan kaupungin sisäisesti siten, että erillistä henkilöä ei palkata.

Sopimusluonnoksen mukaan kustannukset jakautuvat kuntien asukasluvun mukaisessa suhteessa vuoden viimeisen päivän tilanteen mukaan. Turun osalta kustannukset ovat arviolta 48 000 euroa (67 %) vuonna 2013. Summaan lisätään vähäiset kulut sihteeripalveluista. Ympäristö- ja kaavoitusviraston vuoden 2013 budjetti sisältää kokopäiväisen esteettömyysasiamiehen palkkakulut sivukuluineen.

Liite 1Sopimusluonnos seudullisesta esteettömyysasiamiehen toiminnasta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteen 1 sopimusluonnoksen ja valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään siihen vähäisiä muutoksia.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vammais § 16

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 15.8.2013:

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kh § 616
Liite 1:Sopimusluonnos