Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16313.08.201313
Vammaisneuvosto1822.08.2013

10107-2012 (451)

Sosiaali- ja terveyslautakunta - Selvitys vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta

Tiivistelmä: -

Sosterla § 163

Kuntoutumispalvelut, Vammaispalvelut, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 5.8.2013:

Peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 14.11.2012 § 382 vammaiskuljetusten järjestämistä Turussa ja antoi asiasta lausunnon kaupunginhallitukselle. Samalla lautakunta päätti, että peruspalvelulautakunnalle annetaan joka toinen kokous selvitys vammaiskuljetusten tilanteesta.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on kilpailuttanut vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut. Peruspalvelulautakunnan päätöksellä 30.5.2012 § 228 palvelun tuottajaksi on hyväksytty Länsikeskuksen taksit (Huvipulju Oy). Kilpailutuksessa on asetettu kuljetuspalvelukalustolle ja kuljetushenkilöstölle vaatimukset, jotka sisältävät mm. turvallisen ja asiakkaan erityistarpeet huomioivan invataksikuljetuksen. Länsikeskuksen takseilla on yhteensä 15 taksia, jotka ajavat ensisijaisesti turkulaisia vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun asiakkaita. Puitesopimus astui voimaan 1.10.2012.

Invataksia käyttää tällä hetkellä vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen 3.600 asiakkaasta noin 900 asiakasta. Ensimmäisinä kuukausina tuli paljon palautteita mm. matkan tilaamiseen ja keskuksen toimintaan sekä puhelun hintaan liittyen. Palautetta tuli myös siitä, että ennakkoon tilattu taksi ei tullutkaan tai taksi myöhästyi.

Tammi- helmikuussa tuli invatakseista 14 eri asiakkaalta yhteensä 20 asiakaspalautetta, jotka koskivat lähinnä taksin myöhästymistä. Muutama palaute on koskenut turvavöiden kiinnitystä sekä Caddy-mallisten autojen käyttöä. Maalis- huhtikuussa on palautteita tullut kuudelta asiakkaalta lähinnä taksin myöhästymisestä, turvallisuudesta tai siitä, ettei taksi ollut tullut ollenkaan. Touko- heinäkuun matkoista on tullut yhteensä yhdeksän palautetta lähinnä taksien myöhästymisistä.

Palveluntuottajan kanssa on pidetty sekä huhtikuussa että toukokuussa 2013 kokoukset, joissa on käsitelty kaikki saatu asiakaspalaute sekä tarkennettu edelleen toimenpiteitä palvelun laadun parantamiseksi. Seuraava kokous pidetään syyskuussa. Invataksimatkoja on tehty noin 4.200 matkaa kuukaudessa, mikä vastaa aikaisempia matkamääriä.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä selvityksen vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta tiedoksi.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä selvityksen vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vammais § 18

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 15.8.2013:

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.