Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto9810.12.2012

14055-2011 (065, 022)

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös kuljetuspalveluiden järjestämistä koskevaan kanteluun

Tiivistelmä: -

Vammais § 98

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 30.11.2012:

Turun seudun vammaisjärjestöt TVJ ry, Kynnys ry, Turun CP-yhdistys ry ja Turun Seudun Invalidit ry ovat tehneet kantelun Lounais-Suomen aluehallintovirastoon.

Kantelun perusteella aluehallintovirasto on pyytänyt Turun kaupungilta selvityksen. Peruspalvelulautakunta on käsitellyt asiaa kokouksessaan 14.11.2012. Selvitys on tuotu tiedoksi vammaisneuvostolle kokouksessa 22.11.2012.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 22.11.2012 antanut valvontapäätöksen koskien Turun kaupungin ostopalveluna järjestämiä vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita.

Aluehallintovirasto toteaa päätöksessään, että "Turun kaupunki on asianmukaisesti kuljetusyhtiön kanssa tekemällään sopimuksella pyrkinyt varmistamaan kuljetusten turvallisuuden ja palvelun laadun sekä toiminnan valvonnan. Asiakaspalautteen perusteella kaupunki on myös tarkastanut kaikki käytettävät autot ja todennut ne vaatimukset täyttäviksi. Kuljetusyhtiön kanssa on sovittu toiminnan alussa ilmenneiden laatupoikkeamien korjaamisesta.

Aluehallintovirasto pitää kaupungin toimenpiteitä asiallisina ja riittävinä, eikä kuljetusten turvallisuudessa ole havaittavissa puutteita. Virastolla ei siten ole syytä ryhtyä enempiin toimenpiteisiin."

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

 

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.