Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto7325.10.2012

8747-2012 (001)

Valtakunnallisen vammaisneuvoston tiedote 3/2012

Tiivistelmä: -

Vammais § 73

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 4.10.2012:

 

Valtakunnallinen vammaisneuvosto tiedottaa seuraavista asioista:

 

Suomen vammaispoliittisen ohjelman VAMPO:n (2010-2015) seurantaa vahvistetaan kesällä tehdyllä sopimuksella. Sopimuksessa todetaan, että sosiaali- ja terveysministeriö on seurannan vastuuministeriö ja VANE koordinoi seurantaa. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos tekee käytännön kyselyjä, haastatteluja ja selvityksiä. Tänä vuonna tutkitaan vammaisten ihmisten sosioekonomista asemaa ja siitä on lähetetty kysely eri hallinnonaloille. Jatkossa tietoja kysellään myös kunnallishallinnosta, kunnallisilta vammaisneuvostoilta, vammaisjärjestöiltä ja yksittäisiltä vammaisilta henkilöiltä. VAMPO:n toimenpiteiden toteutumista voi seurata sivustolta www.vampo.fi.

 

VANE on ollut huolissaan kunnallisten vammaisneuvostojen asemasta ja toimintaedellytyksistä. Neuvosto on laatinut asiasta kannanoton, joka on lähetetty tiedoksi ministereille, kansanedustajille ja tiedotusvälineille. Kannanotto on nähtävissä http://www.vane.to/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 .

 

Kunnallisen vammaisneuvoston oman työn vahvistamiseksi on laadittu seurantalomake, joka noudattelee VAMPO:n linjauksia Seurantalomake antaa tukea epäkohtien havaitsemiseen ja niihin puuttumiseen. Lomake löytyy linkistä: http://www.vane.to/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 .

 

Ehdotus        Merkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.