Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto6406.09.2012

9719-2012 (450)

Arjen keskiössä -hankkeen työpaja

Tiivistelmä: -

Vammais § 64

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 31.8.2012:

Arjen keskiössä -hankkeessa etsitään uudenlaisia tapoja järjestää erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden asumista ja elämää lähiyhteisöissä. Turun lisäksi hankkeessa on mukana kolme muuta kaupunkia: Lahti, Seinäjoki ja Kotka. Hanke on ARAn koordinoima.

Hankkeen tavoitteina ovat ARAn verkkosivujen mukaan

- innovoida uudenlaisia lähiyhteisöllisiä asumisen ja elämisen ratkaisuja erityistä tukea tarvitseville henkilöille

- mallintaa prosessi siten, että asumisen lisäksi tarkastellaan koko lähiyhteisöä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia erityistä tukea tarvitseville kuntalaisille

- tuottaa kuntakohtaiset korttelisuunnitelmat, jotka sisältävät tietoa asiakkaiden palvelutarpeista ja suunnitelmat uusista asuntoratkaisuista

- tuottaa tietoa syntyvistä hyvistä käytännöistä valtakunnallisen, alueellisen ja kuntien suunnittelun tueksi.

Korttelisuunnittelu koskettaa kunnan kaikkia hallinnonaloja. Suunnittelutyö toteutetaan yhteistoiminnallisena prosessina, johon osallistuvat kunnan palvelujen käyttäjät, heidän läheisensä, sosiaali- ja terveystoimen, asuntotoimen, kaavoituksen ja yhdyskuntasuunnittelun työntekijät.

Turussa järjestetään koko päivän kestävä työpaja 24.10.2012, johon on kutsuttu edustajia prosessiin osallistuvista tahoista. Vammaisneuvostoa on pyydetty nimeämään 1-2 edustajaa työpajaan. Erikseen tilaisuuteen on kutsuttu esteettömyysasiamies ja vammaisneuvoston sihteeri. Ohjelma toimitetaan myöhemmin.

EhdotusVammaisneuvosto nimeää edustajansa Arjen keskiössä -hankkeen työpajaan.

PäätösVammaisneuvosto nimesi edustajakseen Olli Nordbergin.

Jakelu

tiedKiiski Kaisa