Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto3703.05.2012

2894-2011 (60)

Tilaliikelaitos - Paattisten koulun uudisrakennustilat

Tiivistelmä: -

Vammais § 37

Vammaisneuvosto käsitteli kokouksessaan 17.11.2011 § 73 esteettömyysasiamiehen ajankohtaisia asioita. Tässä yhteydessä todettiin, että Paattisten koulun uudisrakennuksessa ei ole vammaisille suunniteltua pukeutumistilaa ja pukeutumistilojen wc-tilat eivät myöskään ole esteettömiä. Myös päiväkodista katsottiin puuttuvan esteettömät wc-tilat.

Esteettömyysasiamieheltä on suunnitteluvaiheessa toukokuussa 2010 saatu kommentteja rakennuksen suunnitelmia koskien. Tällöin vammais-wc:tä lisättiin kaksi esitetyn mukaisesti. Pukutilojen esteettömyys tai erilliset omat pukutilat eivät silloin nousseet erillisenä asiana esille.

Vammaiskäyttöön soveltuva wc-tila löytyy liikuntatilojen välittömästä yhteydestä. Se sijaitsee liikuntasalin käytävän varrella lähinnä siksi, että tilaa pystytään yhteiskäyttämään myös teknisen työn tilojen iltakäytössä, jolloin sen sijainti pukutiloissa olisi vaikeasti teknisen työn tilojen käyttäjien tavoitettavissa. Myös näissä tiloissa on iltakäyttöä ja koska kulku muuhun osaan taloa on iltaisin estetty, tulee lähistöllä olla käytettävissä wc-tila.

Päiväkodin käytävällä, jota käytetään myös päivittäisenä leikki- ja ”lähiliikuntatilana” on yksi vammais-wc,  jota voivat käyttää myös neuvolan asiakkaat sekä koulun ja päiväkodin henkilökunta. Wc-tila on helposti saavutettavissa päiväkodista. Kaiken kaikkiaan rakennuksessa on 4 vammaiskäyttöön sopivaa wc-tilaa.

Pesutilojen esteettömyysasioista on vammaisneuvoston lausunnon jälkeen keskusteltu esteettömyysasiamies Heikki Hauliston kanssa (projektipäällikkö Anne Antola 29.11.2011) ja häneen kanssaan sovitut korjaukset on toteutettu molemmissa tiloissa talviloman aikana viikolla 8. Molemmissa pesutiloissa vaihdettiin yksi suihkusekoittaja toisen tyyppiseksi (kiinteä yläsuihku) ja lisättiin suihkuistuin sekä tukikahvoja. Tehdyt täydennykset mahdollistavat Tilaliikelaitoksen käsityksen mukaan pesuhuoneiden käytön myös liikuntarajoitteisille.

 

Merja Lumme

Rakennuttamispäällikkö

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 24.4.2012:

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.