Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto2122.03.2012

3110-2012 (452)

Turun kaupungin työtoiminta työkeskuksessa

Tiivistelmä: -

Vammais § 21

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 6.3.3012:

 

Vammaisneuvostossa on käyty keskustelua Turun kaupungin työtoiminnan työkeskuksen uusista tiloista.

 

Turun kaupungin työkeskus kuuluu kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kuntoutumispalvelujen työelämäkuntoutukseen ja on osa työvoiman palvelukeskusta. Työkeskus on syrjäytymistä ehkäisevä, ammatillisia kuntoutuspalveluja tuottava toimintayksikkö, joka tarjoaa matalan kynnyksen työpaikkoja vaikeasti työllistyville turkulaisille.

 

Työelämäkuntoutumispalvelujen lisäksi työkeskus tarjoaa työharjoittelu- ja työkokeilupaikkoja erityisoppilaitosten opiskelijoille sekä työtoimintapaikkoja kaupungin kotouttamispalvelujen piirissä oleville maahanmuuttajille ja Turun psykiatrian avokuntoutuksen asiakkaille.

 

Lähettäjätahot ovat työvoiman palvelukeskus/työllistymispalveluyksikkö TYPY, Turun psykiatrian avokuntoutusyksikkö, ulkomaalaistoimisto, ammatilliset koulut ja kriminaalihuoltoyhdistys.

 

Pansioon, osoitteeseen Pansiontie 56 muuttavat Turun kaupungin työkeskukset Kanslerintieltä ja Littoistentieltä (ovat olleet samassa pihapiirissä kehitysvammaisille henkilöille työ- ja päivätoimintaa järjestävän Itäharjun toimintakeskuksen kanssa).

 

Kaupunginvaltuusto on 19.12.2011 § 231 hyväksynyt työkeskuksen hankesuunnitelman. Vuokrasopimus astuu voimaan toimistotilojen osalta voimaan 1.6.2012. Tuotantotiloissa suoritetaan korjausöitä ja niiden osalta vuokranmaksu käynnistyy 1.10.2012.

 

Työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille järjestetään seuraavasti:

-tuettuna työtoimintana

-Itäharjun toimintakeskuksessa

-Katariinan toimintakeskuksessa

-Orikedon toimintakeskuksessa

-Pompon päiväkeskuksessa

-Toivolan toimintakeskuksessa

 

Ehdotus        Merkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vammaisneuvosto päätti lisäksi pyytää esteettömyysasiamiestä kiireellisesti tarkistamaan, miten Suomen rakentamismääräyskokoelma F1:n määräykset ja ohjeet toteutuvat työkeskuksen tiloissa Pansiontie 56.

Jakelu

tpvHaulisto Heikki